Şcoala iubitorilor de animale: Cum să alegeţi cel mai potrivit căţel pentru familia dumneavoastră

Şcoala iubitorilor de animale: Cum să alegeţi cel mai potrivit căţel pentru familia dumneavoastră
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Hristos a înviat şi bun regăsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu noi sfaturi care să vă ajute în luarea unei decizii corecte înainte de a primi un animal de companie în familiile dumneavoastră. Pentru că o asemenea decizie aduce nu doar bucurii, ci şi responsabilităţi şi obligaţii.

Atelierele online gratuite ale Centrului de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor - Câini pentru Oameni - din cadrul Animal Society îşi propun, aşa cum v-am informat deja, atingerea cât mai multor aspecte cheie, de maxim interes atât pentru iubitorii de animale, cât şi pentru cei care intenţionează să-şi mărească familia cu un prieten necuvântător. Specialiştii echipei Câini pentru Oameni, dar şi invitaţii lor speciali oferă recomandări utile în cadrul acestor întâlniri virtuale, la care participarea este gratuită.

Tema celui de-al doilea atelier organizat de Animal Society a vizat "Cum să ne alegem câinele cel mai potrivit pentru noi". Subiectul, pe cât de simplu ar părea, este, în esenţă, cât se poate de complex: trebuie luate în considerare cel puţin două aspecte - stilul de viaţă al viitorului proprietar şi temperamentul câinelui.

Potrivit Roxanei Crişan, Project Manager, Centrul de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor - Câini pentru Oameni trebuie analizate disponibilitatea de timp, dar şi cea emoţională, modul obişnuit de a petrece timpul liber, activităţile preferate - plimbările, drumeţiile sau statul pe canapea!

Participanţii la atelier au putut afla că decizia de a lua un câine trebuie luată împreună cu toţi membrii familiei, ţinând cont de alte eventuale animale aflate deja în familie. Foarte important este ca viitorul proprietar să îşi aloce timp educării copiilor, acolo unde este cazul, cum să se comporte cu câinele şi invers. În ceea ce priveşte temperamentul câinelui, trebuie avut în vedere nivelul de energie al patrupedului, dar nu trebuie să uite că toţi câinii, indiferent de talie, au nevoie de plimbări, alergat, joacă, dar unii necesită mult mai multă mişcare.

"Nivelul de energie se poate observa "curat" la un câine adult, de peste un an - e nevoie aşadar de ghidare către câinele cu nivel de energie potrivit cu stăpânul. Detaliind aici, un pui de câine sub 12 luni, de exemplu, are nevoie de mai multă atenţie şi de dresaj (în special pentru a-l învăţa să îşi facă nevoile), este mai agitat, poate roade diverse lucruri prin casă", li s-a spus participanţilor la seminar.

Vom continua acest subiect şi săptămâna viitoare, precizând, pentru cei interesaţi, că următorul atelier online, intitulat de aceasta dată "Totul despre pisici", va avea loc pe platforma Zoom pe data de 13 mai 2021, cu începere de la ora 18,30. Pentru participare, solicitaţi înscrierea prin trimiterea unui mail către Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1556 ori Ultima modificare Joi, 06 Mai 2021 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.