Sunteţi sau nu un stăpân responsabil pentru căţelul dumneavoastră?
Foto: Anamaria Dandeş

Sunteţi sau nu un stăpân responsabil pentru căţelul dumneavoastră?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu informaţii utile. Cu ajutorul specialiştilor echipei Centrului de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor "Câini pentru Oameni" din cadrul Animal Society, vom schiţa portretul unui stăpân cu adevărat responsabil pentru căţelul lui. Informaţiile au fost prezentate în cadrul unei serii de ateliere online gratuite, organizate în ultima perioadă, destinate iubitorilor de animale, dar şi celor interesaţi să-şi mărească familia cu un patruped blănos.

Potrivit Roxanei Crişan, project manager în cadrul Centrului de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor "Câini pentru Oameni", la întrebarea "Suntem sau nu stăpâni responsabili?" trebuie luate în considerare mai multe aspecte. Primul ar fi legat de resursele financiare care se traduc prin asigurarea hranei, îngrijirii şi nevoilor medicale, dar şi un eventual dresaj.

Totodată, numărul de animale trebuie asumat în funcţie de resursele individuale, în caz contrar ajungându-se la cazuri de abandon sau la probleme financiare. Un alt aspect important este timpul, secondat de răbdare şi consecvenţă. Cunoaşterea şi respectarea legii sunt esenţiale, reglementările putând fi diferite, în funcţie de ţara şi oraşul în care locuiţi sau vă deplasaţi.

"Câinele trebuie ţinut în lesă peste tot, indiferent de vârstă, mărime, rasă, nivel de dresaj, cu excepţia zonelor special destinate acestor patrupede. Botniţa trebuie folosită în funcţie de rasă, mărime, potenţialul agresiv al câinelui sau de locul unde vă aflaţi", subliniază Roxana Crişan.

Pentru că ne dorim cu toţii să trăim într-un oraş curat, fără mizerie pe străzi, strângeţi întotdeauna după câinele dumneavoastră. Ajutaţi astfel la menţinerea curăţeniei, evitând totodată şi o amendă. Pasibili de amendă sunteţi şi dacă nu deţineţi câini vaccinaţi, microcipaţi şi sterilizaţi (în cazul patrupedelor de rasă comună sau metişi). Sfatul general este să discutaţi cu medicul veterinar, să vă informaţi şi să bifaţi toate aceste aspecte obligatorii.

Vom continua şi în ediţiile viitoare cu informaţii care să vă ajute să deveniţi stăpânul ideal pentru câinele dumneavoastră!

Citit 1032 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.