De ce plac femeilor bărbații cărunți?

De ce plac femeilor bărbații cărunți?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bineînțeles că toată lumea se va gândi la portofele. Ei bine, nu-i așa!

Pe la 1860, naturalistul englez Charles Darwin publica o carte de căpătâi pentru înțelegerea vieții pe Pământ: „Originea speciilor”. Apariția editorială a stârnit un scandal uriaș, mai ales printre creaționiști, adepții teoriei că totul a fost creația spontană a lui Dumnezeu. Ceea ce a inflamat însă cel mai tare opinia publică a fost afirmația lui Darwin că omul s-ar trage din maimuță, când Biblia (cuvântul lui Dumnezeu) postula că Adam a fost creat de către Cel de sus din lut, după chipul și asemănarea sa.

Încetul cu încetul, evoluționismul darwinian a fost însă acceptat și a devenit un fel de literă de lege.

Ei, dar ce are asta de-a face cu femeile și înclinația lor pentru bărbații cărunți?

Se pare că la originea problemei în discuție se află stră-strămoșii noștri, primatele – în special gorilele, cimpanzeii și urangutanii. La primele două specii, cu precădere la gorile, maturitatea masculină vine odată cu încărunțirea părului de pe spinare. Așa-numiții „grey back” sunt văzuți de către femele drept masculii cei mai apți de a-și transmite mai departe genele și de a fi capabili să-și apere progenitura.

Dacă nu credeți, luați notă de experiența mea personală: cu modestie vă raportez că am început să albesc de pe la 17 ani, iar la tinerețe, pe unde treceam eu femeile cădeau. Pe spate. Mai ales cele care se trăgeau din maimuță.

Citit 5510 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.