De ce să nu cumpărați pui din rasa bulldog francez

De ce să nu cumpărați pui din rasa bulldog francez
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Și astăzi vom încerca să vă fim de folos cu informații. Recent, pe pagina de Facebook „Bulldog Francez Romania - about & more” a fost lansat un apel prin care românii sunt îndemnați să nu mai cumpere pui din această rasă, din cauza problemelor majore de sănătate cu care se confruntă. Mai mult, proprietarii de bulldogi francezi sunt îndemnați să povestească dramele prin care trec din cauza suferințelor patrupedelor.

„În urma faptului că bulldogul francez este din ce în ce mai popular și mai «la modă», este prezentat ca un câine de apartament ce nu are nevoie de foarte multe, extrem de drăguț, frumos, amuzant și doar atât - problemele rasei nu sunt expuse, cei care vor să își achiziționeze un puiuț văd doar partea frumoasă și amuzantă a rasei, dorim să prezentăm problemele cu care această rasă se confruntă. Ce avem nevoie de la voi? Aveți un bulldog francez cu probleme specifice rasei (alergii grave, probleme de respirație, epilepsie, probleme la coloana etc), vă rugăm să ne prezentați povestea lui cât mai detaliată, însoțită de o fotografie din cea mai grea perioadă a lui și ce i-ai spune cuiva care vrea să își cumpere un bulldog francez.

Cunoaștem enorm de multe cazuri care sunt grave și nu sunt cunoscute, am vrea să vă spuneți și voi povestea. Nu pentru voi, nici pentru cățel, ci pentru următorii, să încercăm să facem noi ce ar trebui să facă alții. Să încercăm noi să schimbăm ceva. Nu vrem să denigrăm sau să ridicăm în slăvi stăpâni, medici, crescători, samsari. Nu, nu asta este lupta. Lupta este pentru toți cei care, în chinuri, au pierdut lupta pentru viață, pentru cei care au supraviețuit, s-au chinuit și sunt mai bine acum. Lupta asta merită dusă, pentru că nimeni nu trebuie să treacă prin ce am trecut noi. O facem din dragoste pentru ei, pentru mamele care produc pui pe bandă rulantă și pentru ai noștri de acasă care au probleme de sănătate și nu le putem rezolva cu o baghetă magică”, scriu cei care au lansat apelul #dindragostepentrubulldogi.

Una dintre cele mai tulburătoare povești îi aparține stăpânei lui Sophie, o cățelușă bulldog francez fără pedigree, în vârstă de zece ani și jumătate, operată la coloană, de unde i-a fost scos un chist care se afla pe canalul medular. Asta după ce, în urmă cu un an și jumătate, s-au manifestat primele dureri de coloană însoțite de incontinență urinară: „Văd medici care operează pe coloană câte cinci-șase bulldogi pe săptămână, dacă nu mai mulți. Văd câini «sănătoși» astăzi și urlând de durere mâine. Iar tu nu le poți face nimic. Din păcate, în cazurile urâte, nici medicii nu mai au ce le face. Dacă nu mai cumpărăm pui, crescătorii și samsarii nu vor mai avea de ce să producă alții. Dacă nu există cerere, va scădea și oferta. Mai bine adoptați, că sunt mulți care renunță la ei din diverse motive”, scrie proprietara lui Sophie.

Citit 2967 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.