Remedii naturiste benefice în cazul astmului

Remedii naturiste benefice în cazul astmului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astmul este o boală extrem de serioasă, care, atunci când este lăsată netratată, poate pune viaţa în pericol. Remediile tradiţionale pot îmbunătăţi calitatea vieţii şi pot reduce frecvenţa şi severitatea atacurilor astmatice, însă nu pot înlocui tratamentul medical. În ultimii ani, frecvenţa cazurilor de astm a crescut, din cauza accentuării poluării atmosferice, precum şi a cantităţii majore de substanţe chimice complexe, conţinute de alimente şi băuturi. Astmul se declanşează, de obicei, în copilărie, dar şi adulţii pot suferi de această boală a sistemului respirator. Majoritatea astmaticilor se află sub îngrijire medicală, mărind dozele prescrise în timpul unui atac. Consultă imediat medicul, dacă ai un atac pentru prima oară!

Antispasmodicele pe bază de plante şi cele care dilatează bronhiile sunt foarte eficiente în tratarea astmului, cu toate că cele mai fortifiante plante, precum efedra şi lobelia, sunt destinate unei utilizări profesioniste.

În cazurile uşoare, inhalaţiile cu aburi de flori de muşeţel pot înlătura un atac. De asemenea, lasă la macerat, peste noapte, două linguriţe de rădăcină de iarbă-mare, într-o cană cu apă rece. Apoi încălzeşte până în punctul în care fierbe. Strecoară şi îndulceşte cu o linguriţă de miere, înainte de a bea.

Citit 1432 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.