SFATUL SPECIALISTULUI/ Să ne întoarcem la managerii profesionişti
Foto: Foto Bogdan Codrescu

SFATUL SPECIALISTULUI/ Să ne întoarcem la managerii profesionişti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

M-am văzut, în repetate rânduri nevoit să constat că de cele mai multe ori se apelează la acţiuni pompieristice, deciziile fiind luate mai în totdeauna de indivizi neavizati, rupţi de realităţile domeniilor pe care sunt puşi să le coordoneze şi nu de profesionişti cu experienţă şi capacitate managerială în domeniu. Dar, cum, din păcate, politicul dictează şi astăzi, profesioniştii, unii de mare valoare, au fost marginalizaţi, de multe ori înlăturaţi din funcţii pentru un surplus de demnitate şi verticalitate morală şi profesională.

Sigur, ANIF-ul galaţean are şi câţiva specialişti de ispravă şi valoare, unii tineri, alţii doctori şi doctoranzi. Dar, se pare, au competenţele îngrădite. Acum, mai mult ca oricâd, pentru ca ANIF-ul galaţean să redevină ce a fost cândva - o putere hidroameliorativă naţională - e nevoie să ne întoarcem fără zăbavă la specialişti, manageri profesionişti care dovedesc capacităţi de conducere, la valorile noastre pe care le-am ignorat, alegând diletantismul şi mediocritatea.

E nevoie să avem ,,omul potrivit la locul potrivit”, pentru a putea măcar spera la normalitate în agricultura irigată şi viaţa rurală. Aşadar, să reprofesionalizăm activitatea de îmbunătăţiri funciare de la Galaţi şi să începem să destabilizam haosul. Altfel, o să tot vorbim despre... ruinarea şi pustiirea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare, despre ignorarea competenţelor profesionale. Dezastrele provocate de ultimele puhoaie au adus o pagubă pentru care plătim sute de milioane de euro. Dacă le adunăm pe cele de până acum, ajungem la cifre ce depăşesc de câteva zeci sau sute de ori alocaţiile bugetare destinate irigaţiilor, îndiguirilor şi lucrărilor de CES.

Nu este acum momentul unor judecăţi care să scoată în arenă vinovaţii adevăraţi.  Am totuşi unele nedumeriri. Prima ar fi aceasta: de ce nu analizează cu responsabilitate şi determinare Prefectura şi Consiliul Judeţean cu structurile politice implicate în activitatea agricolă judeţeană structura de îmbunătăţiri funciare de care depinde agricultura, pământul şi viaţa satelor gălăţene? De ce ?

Mihai Stroilă, inginer de îmbunătăţiri funciare

CITEŞTE ŞI: Sfatul specialistului/ Suferinţele Îmbunătăţirilor Funciare (II)

Citit 2966 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.