Cum scăpăm de comportamentele enervante ale câinilor și pisicilor. Școala iubitorilor de animale
Foto: Bogdan Farca - unsplash.com

Cum scăpăm de comportamentele enervante ale câinilor și pisicilor. Școala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu toții ne iubim animalele de companie, dar știm că uneori ele au obiceiuri proaste sau comportamente care ne scot din minți

Pisica sau câinele sapă în grădină, se urcă pe mobilă ori își roade continuu coada sau lăbuțele? Iată ce poți face, potrivit unor site-uri specializate în soluții pentru animale.

Pisica își face nevoile prin casă

Deși are litieră curățată la timp, pisica ta tot se mai scapă prin casă? După ce cureți zona, șterge-o cu o cârpă umezită în apă cu amoniac. Astfel, îndepărtezi mirosul de urină, iar pisica nu va mai fi tentată să facă acolo.

Pisica se urcă pe masă

Cu toții știm că pisicile se cațără pe mobile, dar nimănui nu-i place să le vadă pe masa de bucătărie, pe rafturile din cămară sau să găsească mobila de sufragerie cu urme de gheare.

Pentru a le dezvăța, puteți lipi bandă dublu adezivă pe marginile pieselor de mobilier unde se urcă frecvent, acoperind și o parte din suprafața mobilei.

Pisicilor nu le place senzația de a avea adeziv pe lăbuțe, așa că va renunța să se mai urce în locurile cu banda adezivă.

Câinele sapă mereu o groapă în același loc din grădină

Te-ai săturat să tot astupi o groapă pe care o face câinele în grădină, în același loc? Pune un odorizant de toaletă în groapă și apoi astup-o. Când câinele va săpa din nou groapa, va da de mirosul înțepător și nu va mai săpa în locul respectiv.

Câinele își roade coada, lăbuțele sau blănița

Dacă observi că patrupedul tău își roade mereu coada sau o lăbuță, cumpără ulei de usturoi de la plafar, unge zona pe care câinele are obiceiul să o "roadă" și gustul produsului îl va dezvăța să mai pună botul pe respectiva parte a corpului. Evident, trebuie avut în vedere că obiceiul de a roade poate fi efectul unei stări psihologice a animalului sau chiar al unei boli, de aceea sfatul medicului veterinar este absolut necesar.

Citit 1983 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.