Alimente recomandate pe caniculă

Alimente recomandate pe caniculă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consumați alimente bogate în apă 

Fructele și legumele cu conținut ridicat de apă sunt excelente pentru hidratare: castraveți, roșii, dovlecei, salată verde, ridichi, pepene verde, pepene galben, piersici, căpșune, portocale și grepfruit. Aceste alimente nu numai că vă hidratează, ci și asigură un aport de vitamine și minerale importante.

Consumați alimente cu conținut ridicat de potasiu

Transpirația excesivă în timpul caniculei poate duce la pierderi de potasiu în organism. Pentru a compensa acest lucru, includeți în alimentație alimente bogate în potasiu, cum sunt bananele, cartofii dulci, avocado, spanacul.

Mâncați alimente bogate în antioxidanți 

Antioxidanții pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ indus de căldură. Includeți în dietă fructe de pădure, legume verzi, nuci, semințe.

Citit 1525 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2024 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.