Medic nutriţionist gălăţean: ”BRÂNZA TOPITĂ este un aliment nerecomandat”

Medic nutriţionist gălăţean: ”BRÂNZA TOPITĂ este un aliment nerecomandat”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Brânză maturată (fermentată), brânză dulce, şuncă de porc afumată 7 la sută (carne de porc, proteină din soia, sare, glucoză, lactoză, condimente şi extracte din condimente, maltodextrină, lapte praf, stabilizator: E450, antioxidant: E316, potenţiator de aromă: E 621), lactoză, proteine din lapte, săruri de topire: E450(i), E452(i), E339(i); amidon din porumb, stabilizatori: E407 şi E415; sare. Scrisă cu litere foarte mici, aceasta este lista cu ingrediente care apare pe o cutie de brânză topită. În funcţie de producător, conţinutul poate să difere, însă doar într-o măsură nesemnificativă.

Multe calorii şi E-uri

Dacă enunţul care spune faptul că un aliment este cu atât mai bun pentru sănătate cu cât are o listă mai scurtă de ingrediente este adevărat, atunci nici nu ar trebui să ne atingem de brânza topită de pe rafturile magazinelor. "Nu trebuie să cădem în extreme. Consumat doar ocazional şi în cantităţi mici, acest aliment nu ne va îmbolnăvi".

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 5849 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.