Ce trebuie să înţeleagă femeile despre SEXUALITATE până ajung la 30 de ani. Iată SFATUL sexologului

Ce trebuie să înţeleagă femeile despre SEXUALITATE până ajung la 30 de ani. Iată SFATUL sexologului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nu există reguli scrise despre ce înseamnă o viaţă sexuală împlinită, dar cu siguranţă există etape pe care o femeie trebuie să le parcurgă şi, mai ales, lucruri pe care trebuie să le înţeleagă despre propria sexualitate, pentru a se bucura pe deplin de ceea ce îi rezervă cei mai frumoşi ani din viaţa intimă. Publicaţia Yourtango a realizat un mic ghid al sexualităţii, care conţine 16 lecţii despre sexualitate pe care femeile ar trebui să le înţeleagă înainte de a împlini vârsta de 30 de ani.

Nu poţi să te plângi când nu ai habar să ceri ceea ce vrei

Nu lăsaţi totul în seama bărbatului, în ceea ce priveşte atingerea orgasmului. Ajutaţi-l să vă ofere plăcere, pentru că deşi asta şi-ar dori multe femei, ei tot nu vor putea să citească gândurile. Fiţi răbdătoare şi îndrumaţi-l pas cu pas pentru a putea să vă cunoască trupul. Atâta timp cât nu-i cereţi ceea ce vă doriţi, cu siguranţă nu veţi avea dreptul să vă plângeţi că nu reuşeşte să vă satisfacă.

Îţi faci singură un rău când te prefaci că ai orgasm

Fiecare femeie a mimat orgasmul măcar o dată în viaţă. Dar atunci când falsificarea a ceea ce simţim devine obişnuinţă, libidoul va avea de suferit mai devreme sau mai târziu.

Dacă vrei să primeşti plăcere, atunci nu da dovadă de egoism

Egoismul nu este sexi. Dacă avem pretenţia ca bărbatul de lângă noi să ne ofere cele mai bune partide de sex, o astfel de experienţă presupune ca fiecare să-i ofere celuilalt ceea ce are nevoie. Nu poţi avea pretenţia să primeşti sex oral fără să oferi la schimb acelaşi tratament. Legea compensaţiei funcţionează şi în aşternut, fie că ne place sau nu.

Nu accepta lângă tine un om care refuză să pună plăcerea ta pe primul loc

Cea mai mare calitate a unui iubit desăvâşit este să pună plăcerea femeii înaintea plăcerii sale. Nu vă mulţumiţi cu mai puţin.

Nu te jena de felul în care te exprimi în pat

Poate că ţipi până te aud vecinii atunci când faci sex, ori îţi vine să înjuri sau eşti genul care începe să cânte. Nu te cenzura atunci când faci sex, nu-ţi fie jenă de felul în care simţi că trebuie să descătuşezi emoţiile care te încearcă în astfel de momente intense.

Este normal ca prima partidă de sex cu un nou partener să nu fie extraordinară

Oricâte iluzii ne facem, adevărul este de cele mai multe ori că prima partidă de sex cu un nou iubit nu se ridică niciodată la nivelul aşteptărilor. Şi este cât se poate de normal. Pentru o astfel de armonie sexuală este nevoie ca partenerii să se cunoască, este nevoie de practică şi, adesea, de implicare emoţională.

Masturbarea nu este un „sport“ pentru bărbaţi

Femeile care se masturbează sunt mai fericite în viaţa sexuală. Zeci de studii confirmă acest lucru: femeile care se masturbează în mod regulat ajung mai des la orgasm. Iar masturbarea nu trebuie făcută doar când suntem singure. Masturbarea în cuplu este un stimulent incredibil, care ar putea să ducă relaţia sexuală spre un nou orizont.

Nu trebuie să spui mereu „da“ în pat, dar fii deschisă propunerilor

Sexul este interesant atunci când ne dorim să-l facem astfel. Viaţa intimă are nevoie de variaţie, iar asta presupune să fim deschişi experienţelor noi. Bineînţeles, nu trebuie să acceptăm orice, dacă nu ne simţim confortabil cu o anumită idee. Dar dacă ceva ne incită, atunci nu vă reţineţi doar pentru că vă este teamă să ieşiţi din rutină.

Învaţă să-ţi accepţi corpul cu bune şi cu mai puţin bune

Cu forme generoase, sâni mai mari sau mai mici, slăbuţe, nu contează cum arătaţi, ci numai cât de bine reuşiţi să vă simţiţi în pat. Bărbaţii care îşi doresc să facă dragoste cu voi nu se uită la astfel de detalii fizice, ci sunt sensibili la cât de bine vă simţiţi în pielea voastră, în ce măsură vă lăsaţi dusă de val atunci când faceţi dragoste, notează YourTango.

Nu merită să pierzi timpul cu bărbaţii care nu dau importanţă preludiului

Nu mai este nimic de adăugat la acest capitol. Un bărbat care nu înţelege că femeia de lângă el are nevoie de stimulare înainte de a trece la sex cu penetrare, probabil că urmăreşte numai propria plăcere şi asta spune ceva trist despre el.

Nu trebuie ca bărbatul să fie mereu cel care iniţiază sexul

Este romantic acest joc la iubirii, în care bărbatul trebuie să cucerească femeia. Dar la fel de excitant se poate dovedi, măcar din când în când, ca femeia să fie cea care se transformă din vânat în vânător.

Dacă nu eşti sigură că ai avut orgasm, atunci nu ai avut unul

Dacă nu poţi afirma cu siguranţă că ai avut orgasm în cuplu până la vârsta de 30 de ani, atunci nici nu ai avut parte de aşa ceva alături de un bărbat. Nu ignora acest lucru, chiar dacă ai impresia că te poţi mulţumi obţinând plăcerea de una singură, prin autostimulare.

Nu uita să fii sexi pentru el, dar şi pentru tine

Contează enorm să arăţi sexi ca să te simţi sexi. Nu ignora importanţa acestui mic „spectacol“ în viaţa oricărui cuplu, mai ales atunci când sunteţi de ani buni împreună. Orice femeie are micul său arsenal provocator la care poate să apeleze pentru a trezi animalul din bărbatul de lângă ea, dar şi pentru a fi mai încrezătoare în puterea sa de seducţie.

Citit 3428 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.