ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Să prevenim ABANDONUL pisicilor şi a câinilor dăruiţi

ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Să prevenim ABANDONUL pisicilor şi a câinilor dăruiţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Fără intenţia de a vă face să vă răzgândiţi în privinţa oferirii drept cadou de Sărbători a unui animal de companie, continuăm discuţia despre responsabilitatea de a fi stăpânul unui necuvântător. Nu vrem decât să prevenim abandonul pisicilor şi a câinilor dăruiţi de Crăciun.

Puiul creşte!

Acesta este „amănuntul” de care trebuie să ţină seama cei care se hotărăsc să ofere în dar un pui. Toţi puii sunt mici, drăgălaşi şi jucăuşi. Un pui de ciobănesc, de dog sau de chow-chow au un aspect de-a dreptul irezistibil chiar şi pentru o persoană care nu se dă în vânt după animale de companie. Dar aceşti pui cresc, iar întreţinerea lor într-un apartament devine extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Şi atunci animalul va ajunge, în cel mai fericit caz, la alt stăpân.

Şi copiii se plictisesc

Dragi părinţi care v-aţi hotărât să-i oferiţi copilului în dar un pui de câine sau de pisică, vă sfătuim să fiţi rezervaţi în privinţa promisiunilor juniorului că va avea grijă de animalul de companie, că îl va hrăni, îl va scoate la plimbare sau va face ordine şi curat în urma lui. Uneori, copii care primesc uşor ceea ce îşi doresc se plictisesc cu aceeaşi viteză de noua jucărie. Şi atunci toate nevoile animalului vor cădea în sarcina dumneavoastră! Iar dacă timpul nu vă permite, câinele sau pisica nu vor avea decât de suferit. Pentru a nu vă dezamăgi copilul, dar şi pentru a-i testa responsabilitatea şi implicarea pe termen lung, v-am propune, pentru început, să-i cumpăraţi o jucărie de tip gadget care imită un animal de companie.

Citit 1465 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.