ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Atenţie la brad!

ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Atenţie la brad!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Pentru că pregătirile pentru Crăciun sunt în toi, este bine să ţineţi seama de aspecte importante tocmai pentru a avea parte de sărbători liniştite.

Majoritatea stăpânilor de pisici ştie că e greu, dacă nu de-a dreptul imposibil, să ţii mica felină departe de brad. Cele mai aventuroase pisici au la activ brazi dărâmaţi şi jumuliţi şi decoraţiuni sparte. Chiar şi cele mai puţin energice vor fi curioase, dacă nu să se cocoaţe în brad, măcar să atace podoabele de la poale. Dincolo de dezastrul pomului de Crăciun, Medicii veterinari avertizează că acele de brad, de plastic sau natural, pot cauza vomă, diaree, indigestie pentru că sunt tratate chimic. Instalaţia este de asemenea periculoasă pentru că o poate electrocuta. Globuleţele din sticlă pot provoca răni dacă sunt mestecate sau înghiţite. Mai grav, specialiştii spun că unele decoraţiuni conţin plumb şi nu sunt deloc indicate pentru cei care deţin animale de companie. De aceea ar fi bine ca pisica să nu aibă acces la brad decât în prezenţa dumneavoastră!

Dacă nu este posibilă amplasarea bradului într-o cameră în care pisica nu are liber acces, atunci încercaţi, pe cât posibil, ca pomul de Crăciun să fie într-o zonă mai greu accesibilă, şi bine ancorat. Podoabele de la poale să fie, pe cât posibil, din plastic, iar beteala, panglicile sau şiragurile de mărgelele să fie ceva mai sus puse. Atenţie şi la punguţele sau ambalajele cadourilor, pentru că pisicile sunt tentate fie să intre în ele, fie să le roadă!

Pentru mai multă siguranţă, aţi putea alege un brad ecologic, ornând casa cu crenguţe naturale de brad.

Citit 1453 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.