Este greşit sau nu ca părinţii să-şi sărute copiii pe gură

Este greşit sau nu ca părinţii să-şi sărute copiii pe gură
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mulţi părinţi îşi arată afecţiunea pentru copii, oferindu-le un sărut nevinovat pe buze. Psihologul britanic Charlotte Reznick, specializat în consilierea părinţilor şi a copiilor, consideră, însă, că acest comportament este total greşit. Pe lângă aspectul care ţine de igienă, psihologul afirmă că sunt părinţi care continuă să-şi sărute copiii pe gură şi după ce aceştia trec de patru, cinci sau şase ani. Deşi, pentru părinţi, gestul rămâne unul de pură afecţiune, pentru copii poate fi un comportament care îi lasă confuzi. Psihologul, autoarea cărţii „The Power of Your Child’s Imagination: How to Transform Stress and Anxiety Into Joy and Succes”, afirmă că pe măsură ce cresc, copiii devin tot mai conştienţi de conotaţia sexuală a acestui gest.

”Pupatul copilului pe buze poate crea mult prea multă confuzie. Dacă mămica îl pupă pe tătic pe gură şi invers, ce înseamnă atunci când copilul îşi pupă părintele pe gură? Acest obicei trebuie să înceteze. Dacă începi să-ţi săruţi copilul pe buze, când te opreşti? Pe măsură ce copilul trece de cinci sau şase ani începe să fie conştient şi de aspecte sexuale”, sublinia Reznick.

Nu toţi specialiştii sunt însă de acord cu argumentele Charlottei Reznick. Psihologul clinician Sally-Anne McCormack afirmă că gestul este absolut inofensiv. „Este ca şi cum ai spune că alăptatul este un comportament confuz pentru ei. Probabil că unele persoane se pot simiţi stingherite dacă văd asta, dar nu este un gest mai sexual decât atunci când îţi masezi copilul pe spate”, a precizat aceasta.

Citit 9765 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.