Este greşit sau nu ca părinţii să-şi sărute copiii pe gură

Este greşit sau nu ca părinţii să-şi sărute copiii pe gură
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mulţi părinţi îşi arată afecţiunea pentru copii, oferindu-le un sărut nevinovat pe buze. Psihologul britanic Charlotte Reznick, specializat în consilierea părinţilor şi a copiilor, consideră, însă, că acest comportament este total greşit. Pe lângă aspectul care ţine de igienă, psihologul afirmă că sunt părinţi care continuă să-şi sărute copiii pe gură şi după ce aceştia trec de patru, cinci sau şase ani. Deşi, pentru părinţi, gestul rămâne unul de pură afecţiune, pentru copii poate fi un comportament care îi lasă confuzi. Psihologul, autoarea cărţii „The Power of Your Child’s Imagination: How to Transform Stress and Anxiety Into Joy and Succes”, afirmă că pe măsură ce cresc, copiii devin tot mai conştienţi de conotaţia sexuală a acestui gest.

”Pupatul copilului pe buze poate crea mult prea multă confuzie. Dacă mămica îl pupă pe tătic pe gură şi invers, ce înseamnă atunci când copilul îşi pupă părintele pe gură? Acest obicei trebuie să înceteze. Dacă începi să-ţi săruţi copilul pe buze, când te opreşti? Pe măsură ce copilul trece de cinci sau şase ani începe să fie conştient şi de aspecte sexuale”, sublinia Reznick.

Nu toţi specialiştii sunt însă de acord cu argumentele Charlottei Reznick. Psihologul clinician Sally-Anne McCormack afirmă că gestul este absolut inofensiv. „Este ca şi cum ai spune că alăptatul este un comportament confuz pentru ei. Probabil că unele persoane se pot simiţi stingherite dacă văd asta, dar nu este un gest mai sexual decât atunci când îţi masezi copilul pe spate”, a precizat aceasta.

Citit 9638 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 15:39

3 comentarii

 • postat de gheorge
  Luni, 21 Martie 2016 11:32
  69.50.161.***
  "Carne din carnea ta. sange dinsangele tau" si este ...neigienic!
  Cu atat igiena s-a distrus bariera nati=urala de protectie bacteriologica atat in interior cat si cea din exterior.
  Si nu doar atat - s-a slabit sistemul de aparare prin dereglarea fiziologica produsa de desfintarea contactului intim cu mediul exterior, adica cel posibil la nivel celular.
  Omul este mai degraba format ca o super-aglomeratie de bacterii decat o super-structura celulara, atat numeric dar si ca diversitate a elementelor constitutive.Nu le-a identificat nimeni, nu au fost determinate mecanismele si regulile de interactionare, de echilibrare, de ing=hibare, etc.
  ---------------
  O fi cu diploma dar arata ca este un idiot - adica umanopid cre se manifesta prin raportare la idei si nu la realitatea materiala, biologica adica la "viu" si la existenta ca mmahifestari ale acestuia.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Georgeta
  Joi, 17 Martie 2016 20:50
  86.124.200.***
  E scarbos sa-ti pupi fetita sau baiatul pe buze. Sunt multe persoane care fac asta si in public. Copii, am observat ca vor si ei acest pupic, asa cum vad trecand tinerii pe strada si tot timpul se opresc si se pupa. Daca-i intata de mici, vom avea numai pupaciosi pe strada si in magazine.
  4
  7
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 17 Martie 2016 10:52
  91.208.234.***
  M.I.L.F.!!!
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.