CĂPUȘELE, un pericol și pentru animalele de companie

CĂPUȘELE, un pericol și pentru animalele de companie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Pentru că vremea tot mai caldă a făcut ca iarba să crească mai mult şi mai repede, mediul este mai mult decât prielnic pentru dezvoltarea căpuşelor. Şi, cum ar fi imposibil să le interziceţi câinilor de companie accesul în natură, trebuie să luaţi toate măsurile pentru a nu fi muşcaţi de căpuşe.

Deparazitarea externă

Cea mai bună şi mai sigură soluţie o reprezintă deparazitarea externă regulată a animalului de companie. Important este să cereţi părerea medicului veterinar în alegerea celui mai bun produs de deparazitare pentru animalul dumneavoastră, a cantităţii care trebuie folosită în funcţie de greutatea lui şi a perioadei de timp în care trebuie făcut rapelul. Numai că soluţiile cele mai eficiente în privinţa căpuşelor sunt scumpe, astfel încât deparazitarea unui câine ajunge să coste aproape 50 de lei! Un efort financiar pe care nu toţi stăpânii de câini şi-l pot permite! Dar câinele are nevoie de protecţie nu doar  în privinţa căpuşelor, ci şi a puricilor, păduchilor malofagi, râiei auriculare şi a altor paraziţi. Puteţi apela şi la variante mai ieftine de deparazitare, dar nu atât de eficace în  prevenirea atacului căpuşelor.

Controlaţi câinele!

Dacă în cazul nostru, al oamenilor, e mai uşor de identificat o muşcătură de căpuşă, blana bogată a câinilor face mai dificilă observarea. Tocmai de aceea, este recomandat ca, la întoarcerea de la plimbare, să verificaţi dacă nu cumva câinele a fost muşcat. Zonele mai expuse sunt cele intens vascularizate - urechile şi picioarele. CLICK AICI pentru a AFLA mai multe despre DEPARAZITAREA EXTERNĂ a animalelor de companie

Citit 1975 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2016 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.