Cum vă RECUPERAȚI după mesele îmbelşugate de Paşte
Foto: Sursa foto: Internet

Cum vă RECUPERAȚI după mesele îmbelşugate de Paşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au ajuns, şi în acest an, la spital, din cauza mâncatului sau a băutului în exces - CLICK AICI PENTRU DETALII. Chiar dacă masele festive au trecut, specialiştii spun că trebuie să fim cu mare băgare de seamă la ce alimente mâncăm.

„Toxiinfecţia alimentară scapă de multe ori neraportată, pentru că lumea nu merge la spital pentru o simplă diaree. Din punct de vedere al toxiinfecţiilor, nu am putea spune că România se situează peste alte ţări europene. În perioada Paştelui, însă, se mănâncă foarte multe ouă, ceea ce nu este în regulă, pentru că ele se găsesc oricum şi în aluatul de prăjituri şi în compoziţia de drob. Astfel, cantitatea totală, deşi nevăzută, este de fapt impresionantă”, a explicat, pentru "Adevărul", medicul Corina Zugravu.

Legumele şi fructele, cheia alimentaţiei sănătoase

Tocmai din acest motiv, în perioada imediat următoare Paştelui, sunt indicate alimentele uşoare, de preferat legumele, fructele, carnea slabă sau lactatele. „Ar trebui excluse alimentele bogate în grăsimi saturate, prăjelile, dar şi dulciurile concentrate”, atrag atenţia specialiştii în nutriţie. „Alimentaţia echilibrată din punct de vedere nutriţional este o condiţie pentru o imunitate bună, pentru o rezistenţă generală a organismului bună. Tot alimentaţia sănătoasă este cea care ne ajută să trecem cu uşurinţă peste aceste perioade cu variaţii climatice mari, care sunt foarte solicitante. Şi nu numai pentru copiii mici, ci şi pentru noi, adulţii, care ne resimţim de pe urma variaţiilor de temperatură”, a completat Corina Zugravu.

Eticheta produselor trebuie verificată cu atenţie

"Chiar şi atunci când alegem legumele, fructele şi restul alimentelor pe care le punem pe masă, este esenţială verificarea etichetelor şi achiziţia produselor din spaţiile comerciale autorizate", spune Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Protecţia Consumatorilor. Mai ales acum, când în magazine încă mai pot fi găsite produse comercializate dinainte de sărbătorile pascale, pe care lanţurile le vând la reduceri şi care pot fi expirate. Concret, eticheta produsului trebuie să fie în limba română, la fel şi denumirea ingredientelor, care sunt trecute în ordinea descrescătoare cantităţilor folosite în componenţa produsului.

Citit 2654 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.