ATENȚIE! Ce organ să nu mănânci dintr-un pui cumpărat din magazin. În el se strâng hormonii și chimicalele cu care este tratat
Foto: Sursa foto: romaniatv.net

ATENȚIE! Ce organ să nu mănânci dintr-un pui cumpărat din magazin. În el se strâng hormonii și chimicalele cu care este tratat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Puii crescuţi pentru comercializare sunt injectaţi cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine. Crescătorii folosesc şi antibiotice, pentru ca păsările să reziste în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, şi la îngrăşarea păsărilor. Nu există o diferenţă de textură între carnea tratată cu substanţe nocive şi cea organică, însă sunt alte lucruri care te pot ajuta să alegi produse naturale. Citeşte cu atenţia eticheta produsului pe care îl cumperi. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă vezi şi alte substanţe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Cumpără carnea de la producătorii locali şi vei avea o siguranţă mai mare că puiul este crescut sănătos.

Puiul tratat cu medicamente poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat constant. Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt şi antibioticele, care pot cauza rezistenţă la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.

Dacă vrei să eviţi să mănânci carne tratată cu antibiotice sau hormoni, încearcă să ai o alimentaţie cât mai variată. Carnea trebuie să fie mâncată cu moderaţie, iar din restul dietei ar trebui să facă parte fructe, legume şi cereale integrale. Alege pieptul sau pulpele şi evită să consumi ficatul de pui, a relatat unica.ro.

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din GASTRONOMIE

Citit 12054 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.