ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE. Trecem sau nu câinele şi pisica la întreţinere?

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE. Trecem sau nu câinele şi pisica la întreţinere?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Vom aborda astăzi un subiect aparte faţă de cele cu care v-aţi obişnuit!

Mai mulţi proprietari de câini şi pisici ne-au sesizat la redacţie că în asociaţia de proprietari din care fac parte s-a luat decizia de a fi trecute la întreţinere şi respectivele animale de companie, ca "persoane în plus". Îngrijoraţi de situaţia care li se pare absurdă, ne-au întrebat dacă măsura are, într-adevăr, susţinere legală.

"Un vecin mi-a spus că la şedinţa asociaţiei de proprietari s-a luat decizia ca animalele de companie să fie trecute ca o persoană în plus la întreţinere. Cică aşa e legea. Eu am un Bichon, care e un câine de talie mică, ceva mai mare ca o pisică. În bloc mai sunt doi-trei vecini care au pisici, care nici măcar nu ies din apartament. Nu înţeleg de ce ar trebui să plătesc ca pentru o persoană în plus pentru căţel. Consumul de apă, gaze şi curent electric este contorizat, deci apa pe care o folosesc pentru el o plătesc. Câinele nu merge cu liftul singur. Şi reproşul că şi-ar face nevoile pe scările blocului sau pe casa scării nu este justificat. Este un animal curat, nu face decât afară, iar soţul meu strânge întotdeauna dejecţiile, într-o punguţă. În schimb, în scară pătrund adesea persoane în stare de ebrietate care îşi fac nevoile în lift, pe treptele dintre etaje. Şi acestea nu sunt trecute la întreţinerea nimănui", ne-a sesizat o gălăţeancă. Şi nu este singurul caz!

Cât de justă este o asemenea măsură şi care ar fi argumentele pro şi contra, vă spunem data viitoare.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 7177 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.