ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE. Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (I)

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE. Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (I)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Un aspect foarte important care poate influenţa relaţia cu prietenul necuvântător, educaţia şi sănătatea lui vizează asemănarea dintre animalul de companie şi stăpân.

Cum e turcul şi pistolul

Aşa spune o vorbă din bătrâni. Dar, acum, fără glumă: vi s-a întâmplat să vi se spună că semănaţi cu animalul dumneavoastră de companie? Nu pentru că aveţi faţa posacă precum un buldog, că sunteţi ciufulit precum un caniş ori pentru că vă agitaţi precum un pechinez! Vorbim despre asemănări comportamentale, temperamentale dar, de ce nu, şi fizice.

Există studii şi dezbateri menite să ateste că stăpânii seamănă cu câinii sau pisicile pe care le cresc. Există, potrivit specialiştilor, două teorii. Prima susţine că, la fel ca în cazul partenerilor dintr-un cuplu, care, în timp, ajung să semene unul celuilalt, animalul şi stăpânul împrumută din trăsăturile celuilalt. Cea de-a doua teorie susţine că, atunci când o persoană îşi alege patrupedul, va fi atrasă către un exemplar sau o rasă care să îi semene nu numai fizic, ci şi comportamental. De pildă, o persoană cu părul lung va alege un câine sau o pisică a cărei blană are firul lung. O persoană energică va alege un animal dinamic, iar una mai leneşă din fire, un câine sau o pisică mai comode şi mai puţin doritoare de mişcare. Dar există şi contraste! De pildă, persoane mignone care aleg câini de talie mare sau, dimpotrivă, unele corpolente care aproape că îşi pierd în pantofi animalul de companie.

Despre cum ne influenţează animalul de companie şi cum îl influenţăm noi discutăm săptămâna viitoare.

CITEȘTE ȘI: Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (II)

Citit 3286 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.