Şase sfaturi pentru o MASĂ FĂRĂ STRES în familie

Şase sfaturi pentru o MASĂ FĂRĂ STRES în familie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Momentul mesei pentru cei mici este, de cele mai multe ori, stresant. Mai ales după o zi de muncă sau o zi în care ai avut grijă de ei. Dacă refuză să mănânce ce le-aţi pregătit, atunci totul se complică, lucru care poate duce cu uşurinţă la frustrare şi la nervi.

Câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a pentru ca orele de masă să fie mai puţin stresante sunt să îi implicaţi pe cei mici în prepararea mâncării. Dacă îi implicaţi în prepararea alimentelor, pot deveni mai interesaţi de alimente şi dispuşi să încerce lucruri noi. Să vă asiguraţi că vin la masă când le este foame. Nu serviţi cina la ore diferite. Stabiliţi o rutină de masă. Copiii răspund bine când cunosc ceea ce se va întâmpla. Un alt sfat foarte important este să ascundeţi telefoanele, tabletele sau chiar să închideţi televizorul atunci când cel mic mănâncă. Un copil poate fi greu de oprit din ceea ce face pentru a lua masa, aşa că menţinerea atenţiei pe mâncare este un lucru important. Un alt lucru esenţial este să lăsaţi copilul să decidă cât să mănânce.

Deci, în loc să împingeţi copilul să mănânce o anumită cantitate, aplicaţi o "împărţire a responsabilităţii" la orele de masă. Puteţi folosi ceea ce se numeşte strategia "părintele oferă, copilul decide". Oferiţi alimente hrănitoare copilului şi permiteţi-i să utilizeze capacitatea sa înnăscută de a-şi auto-regla pofta de mâncare şi de a decide dacă şi cât de mult mănâncă.

Servirea unei singure mese în familie poate fi un alt truc care să vă ajute. Economisiţi timp, bani şi stres oferind o masă pentru întreaga familie. Poate fi dezamăgitor dacă puiul nu mănâncă sau nu va încerca nici măcar să guste din mâncarea pe care aţi făcut-o. Dar nu trebuie să forţaţi sau să mituiţi copilul să mănânce.

În cele din urmă, cel mai important este să rămâneţi calm în astfel de situaţii. Copiii nu mănâncă bine atunci când sunt presaţi să mănânce şi nu vor muri de foame, dacă pierd o masă sau două. Dacă refuză o masă sau nu mănâncă nimic în aproximativ 15-20 de minute, îndepărtaţi calm mâncarea.

Citit 3791 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.