Cum îmbraci un nou-născut în sezonul cald

Cum îmbraci un nou-născut în sezonul cald
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă naşteţi copilul vara, vă veţi confrunta cu situaţia în care veţi fi nevoită să scoateţi adesea nou-născutul afară, la diverse evenimente. Primul lucru pe care trebuie să îl aveţi în vedere este îmbrăcămintea adecvată a micuţului.

De cele mai multe ori, există tendinţa de a îmbrăca copilul mai gros decât e necesar, însă ideal este să îl îmbrăcaţi lejer, cu haine din fibră naturală. Sezonul de vară vine la pachet cu o mulţime de pericole pentru sănătatea copilului. Soarele arzător şi ultravioletele îi expun pielea la arsuri şi la diferite forme de cancer, căldura excesiva îl predispune la deshidratare şi la supraîncălzire, iar dacă hăinuţele nu sunt potrivite, există riscul iritaţiilor şi eczemelor pe piele. Înainte de a îmbrăca bebeluşul cu orice fel de hăinuţă, luaţi loţiunea cu protecţie solară şi aplicaţi-o pe toate zonele pielii care urmează să fie expuse la soare. Asiguraţi-vă totuşi că aveţi permisiunea pediatrului înainte de a folosi, dar şi că loţiunea este potrivită pentru bebeluşul dumneavoastră.

Cât despre haine, puteţi opta pentru un body din bumbac sau alte materiale naturale, care permit pielii să respire. Acesta combate iritaţiile şi e alegerea perfectă pentru o ieşire la aer. Vara, alegeţi modelele subţiri, fără mânecuţe şi pantalonii lungi. Optaţi pentru o cromatică deschisă, caldă, pentru a atrage răcoarea. Negrul, chiar şi albastrul închis captează căldura şi există şanse ca cel mic să se încălzească şi să transpire. Dacă este foarte cald, chiar şi la umbră, puteţi înlocui, în cazul fetiţelor, body-ul cu o rochiţă de vară lunguţă şi vaporoasă.

Dacă aveţi posibilitatea să cumpăraţi hăinuţe din materiale care protejează pielea împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, cu atât mai mult este recomandat să o faceţi.

Verificaţi întotdeauna extremităţile - mânuţele şi picioarele - şi vedeţi dacă sunt reci sau calde, pentru vă da seama dacă micuţul riscă să se supraîncălzească sau dimpotrivă, dacă îi este răcoare sau frig şi mai are nevoie de o hăinuţă în plus.

Păturica este esenţială în orice anotimp la nou-născuţi. Cea de vară trebuie să fie subţire, din bumbac sută la sută şi, după posibilităţi, cu protecţie solară.

Pălăriuţa de soare este şi ea un accesoriu care nu trebuie sa lipsească din garderoba de vară a niciunui copil, cu atât mai mult a unui nou-născut. Optaţi pentru cele deschise la culoare.

Citit 6790 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2017 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.