Campanie de informare despre PERICOLELE virtuale

Campanie de informare despre PERICOLELE virtuale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fii „OFFLINE pentru… „prietenii” virtuali!”. Acesta a fost îndemnul pe care poliţiştii de prevenire şi voluntarii Organizaţiei ”Tinerii şi Viitorul” l-au adresat elevilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 12, Şcoala Gimnazială Nr. 22, Colegiul Naţional ”Mihail Kogălniceanu” şi Şcoala Gimnazială Nr. 7. Campania de informare pe tema siguranţei pe Internet, care a debutat în luna septembrie, a avut drept scop informarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice cu privire pericolele din mediul virtual, cât şi implicarea copiilor şi tinerilor în activităţi educativ-preventive pe tema abordată. Pe parcursul celor trei luni, elevii au parcurs sesiuni de pregătire, au participat la activităţi de informare alături de părinţii lor şi cadrele didactice, pentru ca apoi să facă echipă cu poliţistul de prevenire în acţiunile desfăşurate în unităţile şcolare implicate.

„Ne-am propus ca produsul activităţilor noastre să fie un ghid cuprinzând principalele recomandări pentru siguranţa în lumea virtuală, structurate pe două paliere - unele adresate copiilor, altele adresate părinţilor Ghidul va  ajunge în posesia cadrelor didactice din unităţile şcolare implicate”, ne-au informat cei de la IPJ Galaţi.

Activitatea de final a campaniei a avut loc pe 5 decembrie, când a fost marcată şi Ziua Internaţională a Voluntariatului, ocazie cu care voluntarii au primit şi mici daruri pentru implicarea lor.

Citit 1302 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.