Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un nou studiu vine să confirme faptul că femeile se simt mai fericite cu parteneri mai puţin atrăgători decât ele. Poate părea enervant pentru doamne, dar mulţi dintre bărbaţi nu sunt la fel de interesaţi dacă mai prezintă interes sau nu pentru soţiile lor. Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Florida a constatat că relaţiile şi căsătoriile heterosexuale tind să aibă mai mult succes atunci când femeia este cea mai atractivă, scrie ladbible.com.

Cele peste 110 cupluri analizate timp de patru luni au fost de acord să le fie evaluată activitatea zilnic. În plus, ca parte a studiului, au primit şi un chestionar de completat, care a analizat dorinţa acestora de a arăta într-un mod atrăgător. "Rezultatele au arătat că un soţ atrăgător din punct de vedere fizic poate avea consecinţe negative asupra partenerelor, mai ales dacă acestea nu sunt mai atractive decât partenerii lor", spune cercetătorul Tania Reynolds.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care aveau soţi mai atractivi se supuneau diferitelor diete şi tratamente pentru a pierde în greutate şi a arăta mai bine, lucru care contribuia la scăderea nivelului lor de fericire. În cazul cuplurilor în care ambii parteneri erau peste medie ca nivel de atractivitate, aceştia au simţit mai puţin nevoia de a-şi schimba stilul de viaţă, înregistrând o rată mai mare a nivelului de fericire.

Una dintre concluziile la care au ajuns cercetătorii poate fi dezarmantă mai ales pentru femei. Astfel, autorii studiului susţin că bărbaţii care au luat parte la cercetare nu păreau influenţaţi de presiunea aspectului partenerelor. "Motivaţiile bărbaţilor nu au fost asociate în mod semnificativ cu propria lor atractivitate în comparaţie cu cea a soţiilor", se arată în studiu. Cu alte cuvinte, bărbaţii care au simţit că nu mai sunt atractivi pentru partenerele lor au fost mai puţin determinaţi să-şi schimbe obiceiurile pentru a arăta mai bine.

Pe de altă parte, contează din ce unghi priveşti lucrurile. Astfel, deşi aspectul fizic este foarte important, mai ales la începutul relaţiilor de cuplu, în timp, ambii parteneri tind să pună accent pe alte aspecte ale relaţiei, astfel încât preocupările legate de aspectul partenerului sau de aspectul personal în raport cu cel al partenerului trec pe plan secund. Spre exemplu, un studiu realizat de un birou de credit arată că persoanele căsătorite pun mai mult accentul pe responsabilitatea financiară decât pe aspectul fizic. 95 la sută dintre subiecţii chestionaţi au declarat ca abilităţile unei persoane de a gestiona corect bugetul familiei sunt esenţiale.

Sursa: ladbible.com

Citit 1598 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.