Alimente tradiţionale pentru asistaţii sociali
Foto: Teodora Miron

Alimente tradiţionale pentru asistaţii sociali
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cele 571 de persoane asistate social au primit ieri pachetele cu alimente pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Mulţi dintre cei veniţi încă de la prima oră la cantină au recunoscut că dacă nu ar fi primit aceste alimente nu ar fi avut ce să pună pe masă de sărbători, „Eu lucrez la Gospodărire Urbană. Soţul nu lucrează şi este foarte greu să te descurci cu un singur salariu. Produsele sunt binevenite, vom avea şi noi ce să pregătim de mâncare pentru Crăciun. Dacă nu ar fi fost aceste produse nu cred că aş fi avut prea multe pe masă”, ne-a mărturisit o doamnă.

„Mulţumim că ni le dă. Este greu să te descurci din venitul minim garantat. Eu sunt şi bolnavă şi nu am nici pensie”, ne-a spus o altă femeie.

Chiar dacă şi adulţii s-au bucurat de alimentele primite, cei mai fericiţi, cu siguranţă, au fost copiii, care au primit câte o pungă cu dulciuri (praline, ciocolată, biscuiţi, napolitane, bomboane de pom) şi portocale.

„Am mai primit la şcoală dulciuri, dar nu aşa multe. Mă bucur că am primit atât de multe”, ne-a spus Alexandra, o fetiţă de doar opt ani.

Copiii reprezintă 70 la sută din beneficiarii de la cantina de Ajutor Social. Dacă unii dintre ei îndrăznesc să spună că vor să primească sub brad o păpuşă sau o maşinuţă, mulţi nu ştiu ce să răspundă atunci când îi întrebi ce vor să le aducă Moş Crăciun. Şi asta pentru că, de cele mai multe ori, moşul le-a adus doar dulciuri la şcoală sau la cantina de Ajutor Social.

Citit 1023 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2017 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.