Tocmai revoluţionarii, excluşi de la ceremonia pentru Eroii Revoluţiei

Tocmai revoluţionarii, excluşi de la ceremonia pentru Eroii Revoluţiei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ori oamenilor nu le mai pasă de cei care şi-au dat viaţa, în decembrie 1989, pentru România ideală, o ţară liberă şi demnă, ori sunt sătui de desfăşurarea de forţe pe care o afişează multe dintre partide la manifestările solemne şi preferă să nu-şi omagieze eroii alături de politicieni. Prea puţini gălăţeni au participat, vineri, la ceremoniile de comemorare a eroilor martiri ai Revoluţiei, care s-au desfăşurat la Monumentele închinate lor, în faţa Prefecturii şi în Cimitirul „Eternitatea”.

La fel ca în anii trecuţi, cei mai mulţi dintre aceia care au asistat la manifestările de comemorare au fost reprezentanţi ai partidelor politice, alături de o serie de membri, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi doar câţiva revoluţionari. În spatele Monumentului Eroilor, de pe esplanada Prefecturii, fusese instalat un banner inscripiţionat cu mesajul „Chiar dacă strigătul de libertate îl mai regăseşti doar pe stadioane, nu-ţi uita eroii, Ioane/ Chiar dacă cinstindu-i poţi ajunge în zeghe, nu-ţi uita eroii, Gheorghe/ Respect '89".

Cei câţiva revoluţionari prezenţi, vineri, la manifestările de pe esplanada Prefecturii au fost nevoiţi să depună coroana de flori tricolore la Monumentul Eroilor înainte de începerea ceremoniei, întrucât Legea nr. 215/2016 prevede că în cadrul unei ceremonii oficiale de depunere de coroane „va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entităţi prezente: a) Preşedintele României/Administraţia Prezidenţială; b) Parlamentul României; c) Guvernul României/Prefectul; d) primarul localităţii unde are loc ceremonia; e) preşedintele consiliului judeţean; f) corp diplomatic; g) entitatea organizatoare". Abia „după încheierea ceremoniei oficiale, pot fi depuse coroane şi din partea altor entităţi sau persoane".

Aşa se face că, vineri, tocmai revoluţionarii au fost excluşi din cadrul ceremoniei oficiale.

Citit 2447 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Decembrie 2017 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.