Galaţiul, prea puţin atractiv pentru muncitorii STRĂINI

Galaţiul, prea puţin atractiv pentru muncitorii STRĂINI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Judeţul nostru este departe de a fi un pol care să atragă forţă de muncă străină, cetăţenii altor state neavând ce alege aici, fie din cauza ofertei sărace de joburi, fie a lefurilor mici, comparativ cu alte zone mai dezvoltate ale ţării. O dovedesc cifrele raportate de Inspectoratul General pentru Imigrări, care în cursul anului 2017 a înregistrat o explozie de solicitări de avize necesare cetăţenilor străini, care fie au venit aici ca lucrători permanenţi, fie ca detaşaţi.

La nivel naţional s-a impus suplimentarea, prin Hotărâre de Guvern, a numărului de avize cu un total de 3.000, astfel că numărul total de avize pus la dispoziţia străinilor a fost de 5.000 pentru lucrători permanenţi şi de 1.700 pentru cei care au venit prin detaşare. Un procent extrem de mic din acest număr a ajuns la străinii care şi-au manifestat intenţia de la munci în Galaţi, cifra fiind mult sub media naţională.

"În cursul anului 2017, Serviciul Imigrări Galaţi a acordat 38 de avize de muncă cetăţenilor străini. Cei mai mulţi solicitanţi au provenit din Turcia, fiind urmaţi de chinezi şi cetăţeni ai Republicii Moldova", ne-a precizat subinspector Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cea mai mare explozie a solicitărilor de avize a avut loc în cel de-al treilea trimestru al lui 2017. La nivel naţional, au fost eliberate, în perioada 1 iulie - 30 septembrie, 1.800 de avize, media lunară depăşind-o cu 200 pe cea înregistrată în prima jumătate a anului în curs.

Citit 2213 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.