Încă o taxă pentru șoferi, cadou de la guvernanți

Încă o taxă pentru șoferi, cadou de la guvernanți
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şoferii vor avea parte de o nouă taxă, iar ea va fi cu atât mai mare cu cât maşina poluează mai mult, informează Digi 24. Autorităţile vor astfel să descurajeze importurile de autovehicule second hand şi se gândesc să impună, pentru aceste autoturisme, un bir ce poate ajunge şi la 200 de euro pe an.

Asta în condițiile în care statul încă nu a început să restituie timbrul de mediu - taxă declarată ilegală de autorităţile europene - dar se gândeşte la una pe care toţi proprietarii de maşini ar trebui să o achite anual.

„Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei si care poluează, deci au o normă inferioară de poluare, euro 2, euro 3 sau euro 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Noi trebuie să facem şi o informare la Comisie şi ea să fie dezbătută aşa cum trebuie”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, citată de Digi 24.

Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al maşinii.

Mai multe informații, AICI

Citit 6064 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Decembrie 2017 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.