Cu câinii şi pisicile pe frontul Revelionului

Cu câinii şi pisicile pe frontul Revelionului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile care să vă ajute să vă îngrijiţi mai bine prietenul necuvântător.

Pentru toţi stăpânii de câini şi de pisici, ultima zi din an înseamnă o provocare în plus. Soneria nu mai conteneşte, la fel şi ciocănitul în uşă al urătorilor care nu prididesc să producă cel mai mare zgomot posibil. Patrupedele asistă la toate pregătirile petrecerii de Revelion: probat haine, nervi, agitaţie, parfumuri, musafiri, şi toate pot influenţa un psihic mai sensibil. La tot acest stres se adaugă zgomotele puternice pe care le fac petardele şi focurile de artificii.

"Pentru tine, petardă, pentru câine, explozie de tun!", este mesajul care se tot "rostogoleşte" pe Facebook şi care atrage atenţia că petardele nu sunt periculoase numai pentru oameni! În noaptea de Revelion, mulţi câini fug de acasă terorizaţi de zgomotele petardelor. De aceea, posesorii de câini sunt sfătuiţi să îşi adăpostească patrupedul în casă ori într-un loc ferit, de unde să nu poată fugi.

Vacarmul orei 12.00 noaptea este, însă, unul major! Potrivit medicilor veterinari, cel puţin 40 la sută dintre câini şi pisici - dar în special câinii - se sperie, încearcă să se ascundă prin baie, pe sub paturi.

Sfatul general al medicilor veterinari ar fi să administraţi câinilor şi pisicilor un psihotrop, un sedativ uşor, ca să suporte noaptea dintre 31 decembrie şi 1 ianuarie. Fireşte, numai medicul veterinar vă poate recomanda medicamentul!

Medicii veterinari subliniază că o atenţie deosebită trebuie acordată câinilor şi pisicilor epileptice. În această perioadă, din cauza atmosferei generale, sunt predispuse la crize de "marele atac jacksonian" sau "grand mal", adică la crize convulsive majore! Aşa că nu ezitaţi să cereţi sfatul specialiştilor pentru a trece cu bine în noul an!

Citit 3965 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2017 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.