Pentru evitarea unor TRAGEDII, fluidizarea traficului şi monitorizarea celor fără adăpost

Pentru evitarea unor TRAGEDII, fluidizarea traficului şi monitorizarea celor fără adăpost
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Având în vedere atenţionările meteorologice din ultimele zile, în cadrul Planului de măsuri „Hibernal”, plan care se derulează la nivelul Poliţiei Locale Galaţi până la începutul lunii martie 2018, poliţiştii locali din cadrul celor cinci Secţii şi-au concentrat activitatea asupra persoanelor fără adăpost, în timp ce Serviciul de Siguranţă Rutieră a fost prezent cu patrule în toate punctele importante ale municipiului în vederea fluidizării traficului rutier.

Până la această dată, oamenii legii au internat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost cinci persoane, alte patru au ajuns în atenţia cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, o persoană a fost internată la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în timp ce 28 de persoane au refuzat sprijinul poliţiştilor locali. Persoanele fără adăpost care au refuzat internarea provin din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea.

„La nivelul municipiului Galaţi, Poliţia Locală intervine cu efective sporite de ordine publică şi siguranţă rutieră, în vederea fluidizării traficului rutier şi pentru o bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire. Un alt punct important al activităţii noastre este legat de depistarea şi internarea persoanelor fără adăpost. Având în vedere că temperaturile nu sunt foarte scăzute, cei mai mulţi au refuzat să fie duşi în centrele specializate, iar nouă nu ne rămâne decât să îi monitorizăm deoarece internarea se face doar cu acordul persoanelor în cauză”, a precizat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţia Locală Galaţi este pregătită, dacă situaţia o va impune, să intervină în teren cu un total de 133 poliţişti locali de ordine publică şi siguranţă rutieră şi 19 autoturisme de serviciu.

Citit 1755 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.