Târgul de toamnă, mai extins decât în alţi ani

Târgul de toamnă, mai extins decât în alţi ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 134 expozanţi, başca vânzătorii cu afaceri în curs * Vor fi, probabil, probleme cu parcările * Ministrul? Nu se ştie… *

În „prefaţa” ediţiei a 8-a a Târgului de toamnă de la Galaţi, care se va desfăşura de vineri, ora 9,00 până duminică seara, pe teritoriul Pieţei centrale, directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare,  ec. Eugen Zaharia, şi  Alexandru Sântion, directorul  Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, au prezentat marţi presei cam ce ne aşteaptă bun în acest weekend.

Fără să impună nimic, că de aia-i economie de piaţă, directorul Zaharia crede însă că cererea mare şi oferta foarte mare vor atrage preţuri mai mici pe perioada târgului, mai ales că Administraţia Pieţelor nu le ia bani expozanţilor. Deci ar cam fi chestie de obraz ca şi vânzătorii să… se simtă, zicem noi. 

Piaţa va fi deschisă cât de târziu, până ce, din lipsă de muşterii sau cu marfa terminată, „negustorii” vor închide prăvăliile. În preajma restaurantului chinezesc, urmează să fie amplasate tarabe.

Un an cu mulţi expozanţi

Evenimentul, care a devenit, din 2002, tradiţional, este organizat anul acesta de foarte multe instituţii: Consiliul Judeţului, Consiliul Local, Direcţia Agricolă, „cu rol important”, Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă, Direcţia Sanitar Veterinară şi Administraţia Pieţelor.

„De la an la an, lucrurile au fost din ce în ce mai frumoase. Anul acesta avem foarte, foarte mulţi expozanţi”, ne-a spus directorul Zaharia.

Dacă anul trecut au fost 120 de expozanţi, ieri erau înscrişi 134, ceea ce arată o creştere a interesului producătorilor. Creşte şi suprafaţa de expoziţie cu vânzare. Plus că la târg participă şi cei care au deja marfă pe tarabă.

Vom putea cumpăra: panificaţie, produse din carne, conserve, vin, bere, puiet de seminţe şi peşte, miere, condimente, pesticide şi seminţe, dar şi utilaje agricole.

Vin firme cu utilaje agricole din judeţ (Berheci, Şendreni), Craiova, Piatra Neamţ, Brăila, Medgidia etc. Nu va mai exista un padoc de animale, ca anul trecut, mai greu de întreţinut trei zile, dar va fi adus puiet de peşte viu, iar columbofilii vor avea un spaţiu special.

Muzică şi dans

Distracţie: în deschidere, vineri va cânta fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, iar ansamblul de dansuri populare al acestuia va asigura ambientul. Se fac demersuri pentru aducerea formaţiei „Azur”, din Brăila. Dacă va ploua, organizatorii sunt pregătiţi cu un spaţiu acoperit. 

Berbecuţii jucăuşi

Ca noutăţi, am aflat că, deşi nu vor mai fi vândute mamifere vii, doi berbecuţi vor fi învârtiţi în frigări deasupra jarului şi clienţii din zonă vor putea fi serviţi cu câte o porţie.

Poate va ajunge şi la noi obiceiul oriental ca fiecare negustor să-şi îmbie clienţii cu ceai şi cafea, poate şi un pahar de vin, ca pe la noi, căci berbecuţii sunt, vorba ceea, cu… răspundere limitată, adică repede se mai termină!

Mai bine fără maşină…

Directorul general al pieţelor ne-a urat să ne încărcăm maşinile din oferta variată, însă mai bine ar fi să nu venim cu maşina, ci cu mijloacele de transport în comun. Sigur vor fi probleme cu parcările, căci vor fi eliberate o serie de parcări din interiorul pieţei ca să se pună tarabe.

Chiar dacă cei care au abonament în parcarea subterană, unde sunt 54 de locuri, vor fi rugaţi să renunţe în weekend la locurile lor, chiar dacă cei care aduc marfa vor pleca cu maşinile după descărcare, tot va fi, probabil, mai rău, decât într-o zi obişnuită de piaţă, când cu greu găseşti un loc de parcare.

Musafiri?

În afară de oficialităţile obişnuite din conducerea judeţului şi municipiului, nu se ştie dacă ministrul Pădurilor, Agriculturii şi Dezvoltării Durabile, Ilie Sârbu, va fi prezent, deşi a fost invitat. „Niciodată n-au confirmat, dar au venit”, ne-a spus directorul Zaharia.

Este drept, au venit, dar nu la vreme de rupturi guvernamentale… Cine ştie dacă ministrul PSD va mai fi atunci în funcţie?

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.