BANI mai puţini în concediile medicale şi pentru proaspetele mămici

BANI mai puţini în concediile medicale şi pentru proaspetele mămici
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ semnalează existenţa unei probleme grave în privinţa modului în care este calculat salariul în perioada concediului medical. În urma aplicării OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal-bugetare, angajaţii aflaţi în concediu medical primesc, în medie, cu 20 la sută mai puţini bani.

Mai rău e că modificarea îi afectează pe termen lung pe oamenii cu boli foarte grave, cum ar fi cancerul. "Avem, astfel, cazul unui profesor diagnosticat cu cancer, care se află în concediu medical şi care a primit în luna ianuarie 2018 un venit de 1.572 de lei, în condiţiile în care în ianuarie 2017 avea un venit de 1.835 de lei. În această situaţie se află inclusiv femeile aflate în concediu medical, după ce au dat naştere copiilor. Ele sunt lovite de două ori de Guvern. O dată, la plata concediului medical pre şi post natal, apoi la calculul indemnizaţiei de creştere a copilului. De exemplu, un cadru didactic care se află în concediu medical, după naştere, a primit în luna, ianuarie 2018, suma de 2.165 de lei, în condiţiile în care în luna decembrie a anului trecut avea un venit de 2.587 de lei. Nu doar salariaţii din învăţământ sunt în această situaţie, ci toţi angajaţii din sistemul public sau chiar din privat", se arată în comunicatul FSLI. semnat de preşedintele Simion Hâncescu.

Sindicaliştii cer guvernanţilor să ia măsuri urgente pentru a nu-i pune în situaţii complicate pe nişte oameni care, mai mult ca oricând, au nevoie de fiecare bănuţ din salariu.

Citit 2661 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2018 03:04

2 comentarii

 • postat de CERNEA
  Joi, 22 Februarie 2018 13:05
  193.230.156.***
  CATA NESIMTIRE , SA RAMANA FARA NICI UN SENTIMENT UMAN ACESTI INDIVIZI CARE HOTARASC BINELE DOAR PENTRU EI. VA DATI SEAMA CE DIFERENTA ESTE INTRE VENITUL UNUI OM BLNAV GRAV SI SALARIILE SI PENSIILE SPECIALE PE CARE EI SI LE AU DAT TOT LOR, DAR DIN BANII NOSTRI???????????????????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de sindicat+guvern=love
  Miercuri, 21 Februarie 2018 08:52
  89.122.189.***
  renuntati in bloc la sindicat si probabil vor incepe sa se zbata cu adevarat si sa nu mai faca jocurile puterii. ce au obtinut pentru noi?! crestere salariala care se aplica la toti bugetarii, tichete de vacanta pentru care trebuie sa platim impozit din salariu iar daca nu reusesti sa gasesti cazare in anul respectiv ramai cu ele si cu banii platiti, regulament cadru publicat in 2018 pentru aplicarea legii 153 din 01 iulie, care avea ca termen maxim pana la 60 zile de la publicare in monitor, piedici pentru aplicarea sporurilor (sa fie prevazute sumele in buget, sa fie o expertiza, in 6 luni unitatea sa rezolve situatiile respective...) ... ce sa spunem de costul standard per elev, bataie de joc. taxati sindicatul la bani si se vor pune in miscare
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.