Opărită cu apa de la murături

Opărită cu apa de la murături
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Femeia în vârstă de 50 de ani a suferit arsuri pe faţă, piept şi mâini şi se reface acum, în Secţia Arşi a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi *

Chiar şi cele mai comune treburi de prin gospodărie se pot sfârşi dramatic. A păţit-o în acest week-end Mariana Codreanu, o gălăţeancă de 50 de ani, care punea murături într-un borcan mare, de 15 kilograme. 

“Am luat oala cu apă clocotită şi m-am dus cu ea cămară, unde pusesem borcanul în care trebuia să torn apa, peste murături. Mi-a alunceat oala şi apa opărită a curs pe mine”, povesteşte femeia internată în Secţia Arşi a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, cu leziuni pe faţă, piept şi mâini.

Curajoasă, femeia nu s-a ferit deloc de obiectivul aparatului  de fotografiat: «Scrieţi, să mă vadă fata din Italia», ne spune Mariana Codreranu, mai mult în glumă.

Detalii despre starea ei ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, doctorul Nicolae Bacalbaşa.

«A venit toamna şi odată cu ea şi victimele tipice acestui sezon. A fost internată o femeie de 50 de ani, gospodină, care a făcut murături masiv. A reuşit, din nefericire, să verse apa clocotită peste ea şi s-a ales cu arsuri pe o întinsă suprafaţă a corpului: faţă, mâini şi torace».

«Ce este interesant este că un accident similar i se mai întâmplase în urmă cu mulţi ani când îi explodase o oală cu presiune în faţă, alegându-se şi atunci cu arsuri de la vaporii încinşi. Femeia, deşteaptă, cu simţul umorului în ciuda necazului a zis că e precum şarpele, îşi schimbă periodic pielea. Sigur că se întâmplă, dar oamenii trebuie să fie foarte atenţi pentru că lichidele fierbinţi sunt cea mai frecventă cauză de internare într-un spital», a încheiat doctorul Bacalbaşa.

Citit 634 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.