Unii profesorii nu-şi permit să facă miting

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din Galaţi participă, totuşi, în jur de 50 de cadre didactice, membri ai unui singur sindicat *

La mitingul programat astăzi în Capitală, unde sunt aşteptaţi 20.000 de bugetari, nu vor ajunge foarte mulţi profesori gălăţeni. Un singur sindicat, SIP Galaţi (afiliat FEN), va trimite un autocar cu 55 de reprezentanţi, toţi din municipiul Galaţi.

Lidia Antoniu, vicepreşedinte al SIP Galaţi, ne-a declarat că profesorii au aceleaşi cerinţe ca toţi ceilalţi bugetari participanţi la mitingul organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente:

„Asigurarea unor condiţii decente de muncă, mărirea salariului minim pe economie, creşterea pensiilor, elaborarea unei legi viabile a salarizării unitare”.

Celelalte sindicate nu au o motivaţie foarte mare ca să mai parcurgă un drum atât de lung, din Galaţi până în Bucureşti. Sindicatul Liber „Educaţia” şi Sindicatul Liber Tecuci, ambele afiliate FSLI, nu vor avea reprezentanţi.

„Noi nu participăm pentru că este un miting care nu are o semnificaţie specială pentru învăţământ, se solicită chestiuni generale. Dar s-a discutat la nivelul federaţiei noastre, să meargă membri din oraşele mai apropiate de Bucureşti”, ne-a spus liderul de la „Educaţia”.

În ceea ce priveşte Sindicatul „Spiru Haret”, preşedinta de sindicat spune că membrii săi nu îşi permit să mai piardă încă o zi de muncă, după ce şi luni au fost în grevă şi au pierdut deja din salariu.

Nu toţi se află în aceeaşi situaţie. „Luni, membrii noştri au făcut grevă japoneză, în solidaritate cu ceilalţi colegi care protestau. Dar acest tip de protest nu îi afectează la salariu”, declară lidera SIP, pentru ca preşedintele de la „Educaţia” să spună că lucrurile sunt mai complicare.

Mai ales în şcolile unde sunt membri din mai multe sindicate şi unde nu se mai ştie cine a făcut efectiv grevă şi cine nu şi-a mai putut ţine activităţile cu elevii tocmai din cauza confuziei create în unitatea de învăţământ.

Citit 696 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.