Poliţia locală se ocupă de chiulangiii de la şcoli

Poliţia locală se ocupă de chiulangiii de la şcoli
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

25 de unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi se află până la finele lunii aprilie în atenţia poliţiştilor locali de la ordine publică, în cadrul Planului de măsuri „Siguranţa în şcoli - 2018”. De menţionat că, până la sfârşitul lunii august, în cadrul acestui plan de măsuri poliţiştii locali acţionează pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică în rândul elevilor şi a personalului didactic şi nedidactic în zona adiacentă instituţiilor şcolare.

Astfel, pe toată perioada derulării Planului de măsuri „Siguranţa în şcoli - 2018” poliţiştii locali din cadrul celor cinci secţii de ordine publică vor avea în vedere: absenteismul de la orele de curs (se vor avea în vedere locurile şi mediile frecventate de elevi, cum ar fi: parcuri, scările blocurilor învecinate unităţilor şcolare, baruri, săli de jocuri, cafenele etc.), depistarea elevilor care încalcă normele legale referitoare la fumat (legea nr. 349/2002, modificată şi completată prin legea nr. 15/2016), depistarea elevilor care tulbură liniştea locatarilor din apropierea unităţilor şcolare, aspecte privind curăţenia localităţii, depistarea persoanelor care oferă spre vânzare substanţe interzise (etnobotanice) şi chiar a consumatorilor din rândul elevilor, identificarea persoanelor predispuse la acostări de persoane, deposedarea prin violenţă a elevilor de diverse bunuri, identificarea societăţilor comerciale din zona unităţilor de învăţământ care vând elevilor produse interzise la consum (ţigări, băuturi alcoolice, materiale pornografice etc.).

Vă reamintim faptul că şefii Secţiilor de Poliţie Locală Galaţi au fost împuterniciţi de Primarul Municipiului să constate contravenţii şi să aplice amenzi contravenţionale, conform prevederilor art. 360, din legea nr. 1/2011, a Educaţiei Naţionale celor care nu îşi duc copii la şcoală.

Până în prezent, patru unităţi de învăţământ (Şcolile Gimnaziale nr: 15, 17, 5 şi 22) au semnalat probleme de absenteism şcolar. Astfel, 62 de elevi care înregistrau un număr important de absenţe au intrat în atenţia poliţiştilor locali, care au adus la cunoştinţa părinţilor sau reprezentanţilor legali ai elevilor, numărul de absenţe cu care sunt înregistraţi aceştia. În toate situaţiile au fost întocmite procese verbale prin care părinţii sau reprezentanţii legali, ai elevilor cu absenţe numeroase, şi-au luat angajamentul că minorii vor frecventa cursurile şcolare.

Conform prevederilor legii nr. 1/2011, poliţiştii locali împuterniciţi de Primarul Municipiului pot aplica sancţiuni părinţilor sau reprezentanţilor legali ai căror copii nu urmează cursurile învăţământului obligatoriu. Amenzile variază între 100 şi 1.000 de lei ori muncă echivalentă în folosul comunităţii, prestată de părinte sau de tutorele legal.

Citit 3567 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.