Farmaciile îşi vor primi banii pentru compensate după 6 luni

Farmaciile îşi vor primi banii pentru compensate după 6 luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cursul anului 2008, termenul de plată din momentul validării reţetei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate era de 90 de zile, iar în acest an scăzuse la doar 60 *

„Termenul de plată către farmacii va fi la 180 de zile după validarea reţetelor. Asta însemnă că farmacia raportează la Casă activitatea unei luni, iar la finele lunii activitatea este validată. De la această dată şi până se va face  efectiv plata vor trece 180 de zile.

Cu alte cuvinte, reţetele care au fost raportate şi validate la noi la Casă începând cu luna iunie 2009 vor fi plătite în ianuarie 2010”, a precizat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, farmacistul Olimpia Buzia.

Ce impact va avea această măsura asupra farmaciilor gălăţene?

„Eu cred că va fi unul destul de serios. La un moment dat s-ar putea să ne găsim în imposibilitatea de a ne aproviziona cu anumite medicamente”.

„Dacă termenul în care îi putem plăti pe distribuitori creşte, atunci ar putea apărea probleme şi ar trebui să găsim o soluţie pentru ca aceştia să fie de acord să îşi aştepte plăţile pentru o perioadă mai îndelungată. E greu de spus, deocamdată, cu precizie,  care vor fi problemele. Situaţia trebuie monitorizată în perioada imediat următoare”, a declarat pentru «Viaţa liberă» preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, farm. Maria Stratulat

E important că banii de la Casă vor veni, chiar şi după şase luni, iar gălăţenii nu vor fi nevoiţi să alerge din farmacie în farmacie, cu reţeta compensată în mână, din pricina depăşirii plafonului recomandat.

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.