Cumpăraţi şi ajutaţi! TÂRG CARITABIL pentru a-l ajuta pe Filip să vadă

Cumpăraţi şi ajutaţi! TÂRG CARITABIL pentru a-l ajuta pe Filip să vadă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Kiwanis Smile Galaţi organizează un târg caritabil cu haine, accesorii şi jucării educative, ce se va desfăşura la FasTrackids Galaţi, pe 31 martie, între orele 10,00 şi 16,00. Cumpărând şi donând la Kiwanis Charity Spring Fair, îl ajutaţi să vadă pe Filip Cioc, un băieţel talentat, în vârstă de opt ani.

În acest moment, Filip zăreşte doar lumina cu ochiul stâng, iar la cel drept vede doar 15-20 la sută din cât vede un om normal. Filip trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale în SUA, la o clinică specializată, iar costul acestei operaţii se ridică la 20.000 de dolari. El s-a născut prematur, la şase luni şi jumătate. Din păcate, nu s-a descoperit la timp că vasele de sânge de pe retină i se dezvoltă anormal, iar acestea i-au tras şi desprins retina, lăsându-l orb.

Filip a fost diagnosticat, la şase săptămâni de viaţă, cu retinopatie de prematuritate. Imediat ce i s-a descoperit afecţiunea, el a avut două intervenţii cu laser, la Bucureşti, însă acestea nu l-au ajutat. În Ungaria a fost operat din nou, fără succes.

Părinţii au căutat soluţii în toată lumea şi astfel au aflat de dr. Trese, în SUA, doctorul care l-a şi operat pe Filip, la cinci luni, și a reuşit să-i redea acel procent de vedere funcţională, foarte important pentru o viaţă independentă.

"Timp de şapte ani, Filip a fost, de două ori pe an, în Italia, pentru monitorizare, existând oricând riscul redesprinderii retinei, iar anul acesta, chiar pe 1 decembrie, am primit vestea, în urma unui astfel de control, că, dacă va fi operat la ochiul stâng, în următoarele 3-4 luni, ar putea vedea şi cu acesta, aşa cum vede cu ochiul drept", spun părinţii copilului.

În ciuda deficienţelor sale de vedere, Filip este un elev model. În plus, părinţii i-au descoperit talentul şi pasiunea pentru canto muzică uşoară, astfel că el a urcat pe scenele mai multor festivaluri pentru copii, unde a câştigat mai multe premii.

Citit 2125 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Martie 2018 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.