Credincioşii gălăţeni, în PELERINAJUL DE FLORII. Elevii olimpici au fost premiaţi de ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian (Foto şi Video)
Foto: Anca Melinte

Credincioşii gălăţeni, în PELERINAJUL DE FLORII. Elevii olimpici au fost premiaţi de ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian (Foto şi Video)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un adevărat fluviu de gălăţeni s-a revărsat pe strada Domnească, în această după-amiază, la cea de-a IX-a ediţie a Pelerinajului de Florii, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Preoţi şi credincioşi ortodocşi de toate vârstele, purtând în mâini ramuri de finic, de salcie sau flori, şi-au dat întâlnire în faţa Bisericii „Vovidenia”, de unde au pornit în pelerinaj către Catedrala Arhiepiscopală. Aici au participat la slujba Litiei, iar ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit ramurile de salcie, a binecuvântat copiii şi tinerii şi i-a premiat pe elevii olimpici.

„Luăm model de la mulţimea care îl întâmpina pe Mântuitorul la intrarea în Ierusalim. Este prima dată când îmi aduc şi copiii în acest pelerinaj”, ne-a mărturisit, cu emoţie, una dintre tinerele pelerine.

„Suntem aici să-l întâmpinăm pe Domnul Iisus Hristos, care ne-a dat viaţă şi ne ajută în toate, ne dă sănătate, ne dă iubire, toate cele bune! Aşa că ne bucurăm de aşa o zi frumoasă să-l întâmpinăm!”, ne-a mărturisit una dintre credincioasele participante la pelerinaj.

La Catedrala Arhiepiscopală, pelerinii au fost întâmpinaţi de ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, care a sfinţit icoana intrării lui Iisus în Ierusalim, a binecuvâtat mulţimea, şi a explicat semnificaţia acestei zile: ”De aceea a venit o mulţime atât de impresionantă să-l primească, pentru că a fost copleşită de învierea lui Lazăr. Dar pe lângă flori, mulţimea a adus florile cele mai frumoase, care nu ofilesc nici iarna, nici toamna, nici în faţa gerului! Florile sunt pruncii familiei, mugurii vieţii! Această procesiune nu este o simplă deplasare pe stradă, este o sfinţire a noastră din darurile şi rodurile pocăinţei, ale rugăciunii, ale postului şi-ale milosteniei!”.

ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian i-a invitat în faţa mulţimii, pe treptele Catedralei, pe fiecare dintre elevii din Galaţi, Brăila şi Tecuci, care s-au remarcat cu rezultate excepţionale la olimpiadele şcolare de religie şi nu numai, dar şi pe cadrele didactice care i-au pregătit: „Îmi îngăduiţi a chema floricelele de pe câmpia duhovnicească a iubirii de Dumnezeu, a iubirii de cultură, a iubirii de educaţie, în anul centenar, la intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, îndemnând mulţimea să-i aplaude. Olimpicii au fost felicitaţi, premiaţi, şi li s-a cântat, de către întregul alai, „Mulţi ani trăiască!”.

Citit 3911 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.