Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un adevărat fluviu de gălăţeni s-a revărsat pe strada Domnească, în această după-amiază, la cea de-a IX-a ediţie a Pelerinajului de Florii, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Preoţi şi credincioşi ortodocşi de toate vârstele, purtând în mâini ramuri de finic, de salcie sau flori, şi-au dat întâlnire în faţa Bisericii „Vovidenia”, de unde au pornit în pelerinaj către Catedrala Arhiepiscopală. Aici au participat la slujba Litiei, iar ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit ramurile de salcie, a binecuvântat copiii şi tinerii şi i-a premiat pe elevii olimpici.

„Luăm model de la mulţimea care îl întâmpina pe Mântuitorul la intrarea în Ierusalim. Este prima dată când îmi aduc şi copiii în acest pelerinaj”, ne-a mărturisit, cu emoţie, una dintre tinerele pelerine.

„Suntem aici să-l întâmpinăm pe Domnul Iisus Hristos, care ne-a dat viaţă şi ne ajută în toate, ne dă sănătate, ne dă iubire, toate cele bune! Aşa că ne bucurăm de aşa o zi frumoasă să-l întâmpinăm!”, ne-a mărturisit una dintre credincioasele participante la pelerinaj.

La Catedrala Arhiepiscopală, pelerinii au fost întâmpinaţi de ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, care a sfinţit icoana intrării lui Iisus în Ierusalim, a binecuvâtat mulţimea, şi a explicat semnificaţia acestei zile: ”De aceea a venit o mulţime atât de impresionantă să-l primească, pentru că a fost copleşită de învierea lui Lazăr. Dar pe lângă flori, mulţimea a adus florile cele mai frumoase, care nu ofilesc nici iarna, nici toamna, nici în faţa gerului! Florile sunt pruncii familiei, mugurii vieţii! Această procesiune nu este o simplă deplasare pe stradă, este o sfinţire a noastră din darurile şi rodurile pocăinţei, ale rugăciunii, ale postului şi-ale milosteniei!”.

ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian i-a invitat în faţa mulţimii, pe treptele Catedralei, pe fiecare dintre elevii din Galaţi, Brăila şi Tecuci, care s-au remarcat cu rezultate excepţionale la olimpiadele şcolare de religie şi nu numai, dar şi pe cadrele didactice care i-au pregătit: „Îmi îngăduiţi a chema floricelele de pe câmpia duhovnicească a iubirii de Dumnezeu, a iubirii de cultură, a iubirii de educaţie, în anul centenar, la intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, îndemnând mulţimea să-i aplaude. Olimpicii au fost felicitaţi, premiaţi, şi li s-a cântat, de către întregul alai, „Mulţi ani trăiască!”.

Citit 2881 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.