Serviciile publice, prinse la mijloc în RĂZBOIUL BĂNCILOR. Mobilier urban şi durere (II)

Serviciile publice, prinse la mijloc în RĂZBOIUL BĂNCILOR. Mobilier urban şi durere (II)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După cum vă relatam după recenta noastră vizită în Micro 16, (re)amplasarea/neamplasarea unor bănci zona dintre blocurile A23 şi A24 a devenit motiv de zâzanie între vecini. Când am fost noi, dl Nelu Filote şi alţi cetăţeni din zonă ne-au spus că doresc (re)instalarea unor bănci, aşa cum a fost în urmă cu câteva luni. Ne-a vizitat, însă, la redacţie şi dl Emil Harabagiu, care ne-a prezentat versiunea cetăţenilor care nu doresc băncile cu pricina.

Băncile din zona A23 şi A24 au fost demontate de angajaţii primăriei, în decembrie 2017, în urma unor reclamaţii primite de la un grup de locatari din zonă. Ce s-a întâmplat? „Acum doi ani, în zona blocurilor A23 şi A24 au fost montate bănci, chipurile să aibă pensionarii unde să-şi petreacă timpul liber. S-a ajuns, însă, la o situaţie inacceptabilă. De multe ori, vara, din cauza căldurii, eram nevoiţi să dormim cu geamurile deschise, iar de la băncile puse la distanţă de câţiva metri de bloc venea o gălăgie infernală! În fiecare noapte, pensionarii erau înlocuiţi pe bănci de către adolescenţi şi diferite personaje care mâncau seminţe, consumau băuturi alcoolice, se drogau, ascultau muzică, înjurau sau vorbeau foarte tare, până după miezul nopţii. În plus, vara, aleea mai era invadată şi de copiii lăsaţi nesupravegheaţi până la ore târzii… În fiecare dimineaţă, în jurul acelor bănci şi pe aleea dintre cele celor două blocuri călcai pe un „minunat” covor de coji de seminţe, ambalaje, cutii de bere şi sticle goale de băuturi alcoolice (foto). După doi ani, locatarii blocurilor A23-A24 care au fost direct deranjaţi zi şi noapte - cei care au apartamentele cu faţa către aleea unde au fost amplasate băncile, nu au mai suportat situaţia şi au depus sesizări în vederea rezolvării situaţiei. Astfel, serviciul competent din cadrul Primăriei Galaţi, cu ajutorul Poliţiei Locale, a desfiinţat aceste bănci în luna decembrie 2017”, ne-a explicat dl Harabagiu. Desigur, pentru cei aflaţi în situaţia lui, vestea că, la demersurile dl Filote, băncile ar putea fi reamplasate, a stârnit un nou val de nemulţumiri.

„Noi considerăm că o simplă alee între blocuri nu este spaţiu de agrement sau parc, să se monteze bănci stradale. La capătul blocurilor A23 şi A24 există un parc amenajat de Primăria Galaţi care, din păcate, a rămas în paragină. Acesta poate fi dotat cu multe băncuţe pentru pensionari şi leagăne pentru copiii care locuiesc în zonă”, vine cu o propunere dl. Harabagiu.

Prinsă la mijloc, între cele două tabere, rămâne de văzut ce soluţie va găsi primăria la această problemă pentru a mulţumi sau a se ajunge la un compromis rezonabil pentru toată lumea. Poate n-ar fi rău ca şi asociaţiile de proprietari să fie mai active în medierea unui conflict care nu face decât să afecteze relaţiile dintre vecini.

Şi alte controverse

Problema cu băncile este, însă, doar unul dintre subiectele potenţial litigioase între cetăţenii din Micro 16. Pe lângă menţinerea desfiinţării băncilor dintre A23 şi A24, locatarii reprezentanţi de dl Harabagiu solicită şi desfiinţarea punctului de colectare a gunoiului de lângă A23, amplasat în apropierea balcoanelor acestui bloc; montarea gardului în spatele blocului A23; desfiinţarea din vecinătatea ghenei de gunoi a magazinelor şi consignaţiilor care comercializează băuturi alcoolice; desfiinţarea băncuţelor din faţa Complexului Siret, considerate de unii mai degrabă un focar de perturbare a liniştii şi ordinii publice şi mai puţin un spaţiu de relaxare.

Citit 3728 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.