Sprijin pentru 70 de copii din medii defavorizate

Sprijin pentru 70 de copii din medii defavorizate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociaţia Multifuncţională Filantropică "Sf. Spiridon" din Galaţi acordă servicii sociale pentru 70 de copii proveniţi din medii defavorizate şi pentru familiile acestora. Copiii au vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, de la grădiniţă până la clasa a VIII-a. Copiii beneficiari ai centrului de zi sunt elevi ai Şcolilor nr. 16, 26 şi 15. Cu Şcoala Gimnaziala Nr. 16 avem un parteneriat activ, încă de când a luat fiinţă asociaţia. Împreună organizam activităţi care, spunem noi, sunt pe placul şi interesul copiilor, dar mai ales le sunt utile: prevenirea violenţei, efectele comportamentelor neadecvate, Şcoala de vară, desfăşurată în vacanţă, Cinematograful de vară, Educaţie pentru sănătate, Clubul de lectură şi proiectul "Micii artişti".

De asemenea, cadrele didactice fac pregătire suplimentară, pe perioada vacantei, acolo unde se impune. În acest fel, se creează o legătură mai puternică între elev şi cadrul didactic, într-o altă atmosferă decât cea şcolară.

Altă activitate importantă în acest parteneriat este oferirea unei mese calde. În funcţie de programul şcolar, copiii servesc masa, fie înainte de începerea cursurilor, fie după ce termină orele. Copiii de nivel preşcolar servesc masa la grădiniţa de la Şcoala Nr. 16.

Un aspect important al parteneriatului cu şcoala este menţinerea legăturii între factorii importanţi din viaţa copilului. Aşadar, toţi ne unim cunoştinţele pentru binele comun al copilului: şcoala prin educaţia formală, Centrul de zi - cu educaţia nonformală, activităţile de socializare, consilierea psihologică şi sociala, familia - cu sprijinul emoţional. Am organizat şi excursii pentru elevii merituoşi, pentru cei care nu îşi pot permite sau pentru cei care înregistrează chiar şi mici progrese, pentru a-i încuraja, precum şi o tabără de vară, la care au participat 20 de elevi ai Şcolii Nr. 16.

Citit 1219 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 18:17

1 comentariu

 • postat de GALATEAN
  Miercuri, 04 Aprilie 2018 14:37
  95.76.2.***
  Meritul deosebit este al parohului bisericii Sf.Spiridon, preot Vasile Mogos, in aceeasi masura si a domanei preotese Mogos Mariana, profesoara si directoare la Scoala 16.

  Doi oameni emblematici ai orasului nostru, demni de toata cinstea si respectul comunitatii, in special ai enoriasilor bisercii Sf. Spiridon, dar si a mediului de invatamant!

  Cinste lor!

  Iata exemple de adevarati oameni pe care Administratia Locala sa le ia in calcul cand este vorba de cetateni de onoare ai Galatiului, nu exemplare politice, lipitori de afise si de purtat trena unor mafioti, emblematici ai distrugerii orasului pe posturile vremelnic ocupate in administratie,inseland asteptarile cetatenilor promise in campanii electorale, constructii megalomanice in buricul targului din salarii de functionari public! SIC!

  De luat aminte!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.