Ajutoare de urgență pentru cei afectați de INUNDAȚII

Ajutoare de urgență pentru cei afectați de INUNDAȚII
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă pentru reconstrucţia locuinţelor afectate de calamităţi naturale şi pentru localităţile afectate de alunecările de teren, în valoare de peste 58 de milioane de lei.

”Pentru că nu te poţi pune cu furia naturii, care a afectat munca oamenilor de o viaţă, am decis acordarea de ajutoare de urgenţă din rezervele de stat, cu materiale de construcţii. Aceste fenomene au produs pagube în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Ne dorim ca oamenii să poată reveni cât mai curând la o viaţă normală, de aceea ajutoarele sunt destinate reconstrucţiei locuinţelor afectate", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că va fi aprobată o hotărâre de Guvern prin care se acordă ajutoare de urgenţă în valoare de 353.500 de lei, pentru sprijinirea unui număr de 49 de familii şi persoane singure, aflate în situaţii de necesitate, după inundaţii sau alunecări de teren, din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea.

Premierul a mai spus că vor fi acordate ajutoare de urgenţă, în valoare de 57,77 milioane lei, pentru localităţi din nouă judeţe, care au fost afectate de alunecări de teren. Ajutoarele vor fi utilizate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, pentru refacerea unor poduri şi podeţe, consolidarea şi asigurarea scurgerii apelor, precum şi pentru decolmatarea albiilor unor pârâie.

Citit 1799 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2018 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.