Unde şi ce se mai construieşte în cea mai dinamică zonă rezidenţială din Galaţi

Unde şi ce se mai construieşte în cea mai dinamică zonă rezidenţială din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Dintre cele 12 planuri urbanistice de detaliu aprobate luna trecută de consilierii locali, întruniţi în şedinţă ordinară, opt au ca obiectiv construirea unor locuinţe în zona Traian Nord. Chiar dacă nu peste tot există utilităţi, Traian Nord se dovedeşte a fi una dintre cele mai dinamice zone rezidenţiale ale oraşului, graţie gălăţenilor care şi-au cumpărat terenuri acolo.

"Zona  în  care  este  situat  amplasamentul este destinată locuirii, cu o dezvoltare imobiliară neomogenă, construcţiile fiind amplasate neregulat, pe parcele de diferite dimensiuni. În prezent în zonă sunt terenuri libere şi locuinţe individuale cu parter şi locuinţe cu un etaj sau cu mansardă", se arată în memoriul Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat de aleşii locali pentru terenul situat pe strada Arcașilor nr. 153. Acesta vizează realizarea unei locuinţe cu regim de înălţime parter şi împrejmuirea terenului aferent, în incintă urmând a fi amenajate două locuri de parcare, aşa cum prevede Planul Urbanistic Zonal Traian Nord.

Tot pe strada Arcaşilor, la numărul 8A, a primit undă verde construcţia unei locuinţe cu parter şi etaj. Pentru că "zona în care este situat amplasamentul este în dezvoltare, în decursul ultimilor ani s-au realizat locuinţe individuale cu stiluri arhitectonice diferite", după cum se arată în memoriul justificativ, arhitecţii propun ca elementele decorative şi de finisaj ale noii construcţii să nu fie accentuate.

A fost aprobat şi un PUD pentru terenul situat pe strada Arcaşilor nr. 50D, unde proprietarii intenţionează ridicarea unei locuinţe cu regim de înălţime demisol parțial, parter şi un etaj şi a unui garaj lipit de locuință.

O locuinţă cu regim de înălţime subsol parțial, parter şi un etaj, un garaj cu regim de înălțime parter, dar și împrejmuirea terenului, sunt cuprinse în Planul Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat pe strada Arcașilor nr. 90

Aleile Foişor, Crăciuniţelor şi Platanilor

Aleşii locali au fost de acord cu un PUD pentru terenul situat în Traian Nord, Aleea Foișor nr. 3, unde ar urma să fie ridicată o locuinţă cu demisol, parter şi etaj. "Amplasamentul este situat la o alee de acces care în prezent nu este definitiv stabilită, deoarece zona este în dezvoltare şi în prezent se configurează loturi noi prin dezmembrări şi comasări, fără a exista un plan parcelar definitiv. Întrucât în zonă nu există utilităţi, noua construcţie se va racorda la apă şi canalizare în sistem local, prin realizarea unei fântâni cu staţie de tratare apă dimensionată la necesarul de consum al unei familii, iar canalizarea se va racorda la o fosă septică etanşă şi cu posibilităţi de vidanjare. Energia electrică se va asigura prin extinderea reţelei din zonă, pe baza aprobărilor legale", se arată în documentaţia avizată de consilieri.

Potrivit deciziilor aleşilor, tot în Traian Nord, pe Aleea Crăciuniţelor nr. 15 şi pe Aleea Platanilor nr. 39 vor fi construite locuinţe cu regim de înălţime parter, iar terenurile vor fi împrejmuite.

Strada Borzeşti

"Strada Borzeşti are carosabilulşi pietonalul subdimensionate, cu îmbrăcăminte deteriorată faţă de necesarul unei căi de acces de categoria III, cum este prevăzut în PUZ Traian Nord", se arată în documentaţia votată de aleşii locali în cadrul Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în strada Borzeşti nr. 40. Proprietarul acestui amplasament a primit undă verde pentru construirea unei locuinţe cu parter şi două anexe - un foişor cu bucătărie de vară deschisă şi o anexă pentru grădinărit.

Ar mai fi de spus că Planul Urbanistic Zonal Traian Nord le impune gălăţenilor ca împrejmuirile proprietăţilor să nu depăşească doi metri şi fie transparente sau semitransparente la stradă şi opace zonele laterale.

 

Citit 7711 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2018 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.