Hristos a înviat! Numeroși gălățeni au asistat la slujba de la Catedrală

Hristos a înviat! Numeroși gălățeni au asistat la slujba de la Catedrală
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Peste 1.000 de gălățeni au luat lumina sfântă și au cântat ”Hristos a înviat” la slujba de Înviere ținută în fața Catedralei Arhiepiscopale Galați. Ca măsură de securitate, oamenii veniți la ceremonia religioasă prilejuită de cea mai importantă sărbătoare a creștinătății au fost flancați de două autobuze așezate perpendicular pe strada Domnească.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe susțin că lumina sfântă s-a aprins sâmbătă în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Mărturiile Patriarhului Diodor I despre Lumina Sfântă

Patriarhul Diodor I, care a fost prezent la ceremonie timp de 63 de ani, a relatat, în 1998, într-un interviu acordat profesorului danez Niels Christian Hvidt, referitor la ceremonia Sfintei Lumini, că, de obicei, minunea se petrece imediat ce sunt citite o serie de rugăciuni speciale.

„După ce se sting toate luminile, mă plec şi intru în prima încăpere a Mormântului. De acolo merg încet prin întuneric spre cealaltă încăpere a Mormântului, unde a fost pus Trupul lui Iisus. Acolo îngenunchez cu frică sfântă şi rostesc rugăciunile consacrate, care ni s-au transmis de-a lungul veacurilor; iar după ce le citesc, aştept. Uneori, e posibil să aştept câteva minute, dar, de obicei, minunea se săvârşeşte îndată ce citesc rugăciunile. Din miezul pietrei pe care a stat Trupul lui Hristos o Lumină nedefinită iese înspre afară. De obicei, are o nuanţă albastru-deschis, dar culoarea se poate schimba şi să ia multe nuanţe diferite. Nu se poate descrie în cuvinte omeneşti. Lumina iese din piatră ca şi cum ar ieşi dintr-un lac. Placa Mormântului arată ca şi cum ar fi acoperită cu un nor umed, dar este Lumină“, a mărturisit patriarhul, potrivit news.ro.

Citit 4024 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2018 14:25

3 comentarii

 • postat de Un pas in urma serafimilor
  Marți, 10 Aprilie 2018 02:43
  89.137.137.***
  Oamenii cred in Dumnezeu, nu in intermediari si vamesi intre noi si Dumnezeu!
  0
  5
  Raportează
 • postat de online..
  Duminică, 08 Aprilie 2018 13:29
  178.255.44.***
  dar online de acasa , de ce nu se poate lua lumina , cum este la ghiseul.ro de exemplu ??
  11
  11
  Raportează
 • postat de Fake
  Duminică, 08 Aprilie 2018 08:43
  188.24.219.***
  Apreciez faptul ca ati scris gălățeni si nu credincioși.....
  1
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.