Care este diferenţa între înşelatul fizic şi cel emoţional

Care este diferenţa între înşelatul fizic şi cel emoţional
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Infidelitatea poate fi de mai multe feluri şi depinde de limitele fiecărui partener în parte. Terapeuţii în relaţiile de cuplu explică diferenţa între infidelitatea fizică şi cea emoţională, ascunderea cheltuielilor financiare sau discuţiile virtuale.

Întrebaţi zece persoane ce este infidelitatea şi probabil veţi primi cel puţin zece exemple diferite. "Infidelitatea nu poate fi definită cu exactitate, deoarece indivizii au propriile limite şi idealuri cu privire la relaţiile romantice", a spus psihologul Dana Weiser, profesor la Universitatea din Texas, pentru revista "Women's Health". Cu toate acestea, infidelitatea implică cel puţin unul dintre aceste trei elemente: secretul, implicarea emoţională şi atracţia sexuală, este de părere Esther Perel, renumit expert în relaţii. Specialiştii consideră că există câteva tipare ale infidelităţii, ce pot fi aplicate de fiecare dată când unul dintre parteneri consideră că a fost trădat.

Infidelitatea fizică

Infidelitatea fizică este destul de uşor de explicat. "De obicei, se înţelege ca orice tip de atingere, sărutare sau comportament sexual cu o persoană care nu este partenerul tău", spune Weiser. Pe de altă parte, infidelitatea emoţională este o formă diferită de trădare. "Se poate referi la plăcere, dragoste sau gesturi romantice pentru o persoană care nu este partenerul tău", explică acelaşi terapeut de cuplu. Cu alte cuvinte, dacă aveţi la inimă o altă persoană, deşi partenerul nu ştie, iar acest lucru l-ar putea răni, aceste sentimente intră pe teritoriul infidelităţii emoţionale.

Fantezii cu o altă persoană

Fanteziile intră pe teritoriul infidelităţii atunci când acestea ar putea duce la "comportamente nesigure sau necinstite", spune Edward Lundquist, expert în problemele de cuplu. Dacă fantezia ta sexuală trece de o simplă curiozitate împărtăşită partenerului ar putea fi o problemă.

Ascunderea obiceiurilor băneşti

Deoarece înşelăciunea îşi are rădăcina în păstrarea unui secret, "ascunderea informaţiilor despre chestiuni financiare sau despre decizii care afectează ambele părţi" poate fi un fel de infidelitate, spune Lundquist.

Discuţii în mediul virtual

"Infidelitatea online devine foarte comună", spune Weiser. Există două forme de infidelitate la distanţă: cea în social media şi cea telefonică. "Acordarea unei mai mari atenţii telefonului tău şi reţelelor sociale, chiar dacă nu este vorba de o anumită persoană, atunci când ar trebui să relaţionezi cu partenerul tău, sugerează că ai o relaţie mai profundă cu Instagram", spune Lundquist. "Deoarece trădarea poate însemna lucruri diferite pentru fiecare partener în parte, este important să discutăm în mod deschis despre limitele noastre şi despre ceea ce considerăm infidelitate", concluzionează Weiser.

Citit 4545 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.