A scăzut numărul de concedii medicale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acest an, numărul concediilor medicale de care au beneficiat gălăţenii a scăzut cu aproape 2.000 faţă de anul trecut  * Principalele afecţiuni care i-au ţinut pe bolnavi departe de locul de muncă au fost cele respiratorii, de ficat şi cardio-vasculare * Dacă patologia nu e în scădere, de ce avem mai puţine concedii? *

Există şi boli pe care gălăţenii nu reuşesc întotdeauna să le ducă pe picioare şi care îi obligă la concediu medical! Cele mai multe sunt afecţiuni respitatorii, boli ale ficatului şi ale sistemului cardio-vascular, potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, farm. Olimpia Buzia. Sarcina şi lehuzia au fost de asemenea motive de concediu medical.

Interesant este că, în acest an, numărul gălăţenilor care au avut parte de un astfel de concediu a scăzut, faţă de anul trecut. "Până în prezent, în 2009 gălăţenii au beneficiat de un număr de 27.239 de concedii medicale, faţă de 30.662, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu alte cuvinte, au fost acordate 179.645 de zile de concediu medical în acest an, faţă de 181.570.  Acest lucru înseamnă că plăţile efectuate în acest sens anul trecut se ridicau la 14.648.000 lei, faţă de doar 10.676.000 lei”, a precizat dna Buzia. 

Întrebarea este cât de mulţi gălăţeni care ar avea nevoie de un astfel de concediu preferă să-şi ducă bolile împovărătoare pe picioare, din nevoia de a câştiga mai mult decât le oferă statul în perioada de concediu medical? Având în vedere că patologia nu este în nici un caz în scădere, răspunsul îl puteţi deduce dumneavoastră!

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.