Canalizarea, o speranţă cu bani europeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai grea problemă a comunei Munteni este canalizarea, cel puţin aşa susţine viceprimarul localităţii, liberalul Miron Nică, mulţumit că, în rest, nu există o stradă care să nu fie pietruită şi să nu aibă apă curentă.

„Avem un proiect pe măsura 322 pentru staţie de epurare şi canalizare. Proiectul în valoare totală de 2,5 milioane de euro cuprinde şi modernizarea drumului DC79 care merge în Ungureni şi face legătura între Munteni, Matca şi Corod.

Satul Ungureni e pe un deal, şi când plouă abundent, toate aluviunile vin către sat şi ne inundă. În plus, proiectul mai cuprinde un after school, renovarea căminului cultural şi achiziţionarea a două utilaje. În prima etapă, la nivelul Consiliului Judeţului, proiectul a fost aprobat. Mai depinde şi de guvernare, noi am făcut tot ce se putea face”, ne-a declarat viceprimarul.

Utilităţi

Dacă de apă potabilă comuna Munteni nu duce lipsă nici măcar în cele mai noi cartiere, gazele sunt pe drum. Deocamdată au ajuns doar până la Şcoala nr. 2 sau şcoala veche de la Munteni cum i se mai spune, unde se fac lucrările de branşare. Primăria are contract cu Distrigaz şi urmează ca în 2010 şi 2011 satele Munteni şi Frunzeasca să aibă gaze, iar în etapa a doua vine rândul satelor Ţigăneşti şi Ungureni.

Bani de investiţii

Muntenii nu se pot plânge că le-a mers rău la capitolul investiţii, graţie guvernării liberale. La capitolul realizări, viceprimarul Miron Nică trece: un parc de 7 miliarde de lei vechi, asfaltarea a trei km de drum comunal în valoare totală de peste 6 miliarde de lei vechi şi o bază sportivă tip doi în valoare de 4 miliarde de lei vechi.

„Avem în lucru un parc de 59 de ari. Mai avem o bază sportivă tip doi pentru care am făcut licitaţia, s-a încheiat contractul, urmează doar să primim finanţare pentru lucrare. Dl primar Virghil Arghiri a depus un proiect pentru reabilitarea Şcolii vechi”, a declarat viceprimarul.

Buget suficient, deocamdată

Comuna Munteni nu are deocamdată probleme cu banii la buget, dar se teme de eventuale rectificări negative: „Din fericire, stăm bine. Am primit însă un document de la Prefectură - nu ştim dacă o fi o manevră politică sau reală – prin care suntem întrebaţi dacă mai avem nevoie de bani. Poate o fi vreo rectificare. Avem bani pentru plata salariilor până la finele anului, dacă nu or mai fi rectificări negative, cum a fost în primăvară când ni s-au luat două miliarde de lei vechi de la învăţământ.

Citit 609 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.