Gălăţenii nu s-au înghesuit la Târgul imobiliar

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru destui gălăţeni tineri, prima casă rămâne cea părintească, în care au crescut şi în care locuiesc şi după căsătorie, şi nu cea pentru cumpărarea căreia guvernul le oferă niscai facilităţi! Că deh!, primii ani de pasiune se pot trăi şi în apartamentul părinţilor, mai ales dacă n-ai încotro!

Teoria s-a demonstrat încă o dată în ultimele zile, când tinerii n-au asaltat standurile cu oferte imobiliare nici măcar ca să vadă ce şi cum. Mai exact, în cele trei zile al unui târg de profil organizat în aula Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, gălăţenii au avut ocazia să îşi cumpere nu mai puţin de 210 locuinţe.

Vineri şi sâmbătă, însă, potrivit declaraţiilor organizatorului, doar doi au semnat contracte, alţi trei şi-au rezervat locuinţe, iar 35 au semnat precontracte care să le permită să beneficieze de reducerile de pe perioada târgului. Per total, 85 de persoane au intrat în vorbă cu dezvoltatorii imobiliari prezenţi la târg. La miile de cereri pentru locuinţe de care ştim noi, numărul interesaţilor pare o glumă.

S-au dus, se pare, vremurile în care doritorii se îngrămădeau pe la standuri şi spuneau „Scump, dom’le, scump”, nu pentru că n-ar fi avut parale, ci din dorinţa de a obţine o reducere. De această dată reduceri şi oferte de creditare au fost din belşug. Din păcate, însă, n-au dat năvală amatori de apartamente ale căror preţuri porneau de la 38.000 de euro.

Astfel, dezvoltatorii imobiliari au trecut la capitolul realizări şi: „vizite programate pentru vizitarea apartamentelor”, „efectuarea unui studiu de piaţă” etc. Ediţia din Brăila a târgului se va desfăşura pe 24-25 octombrie, la Promenada Mall. Cu mai mult succes, sperăm noi!

Cartierul Dimitrie Cantemir continuă să se dezvolte

La eveniment a fost reprezentată şi Primăria Galaţi, prin public - managerul Nicoleta Manole. Aşa am aflat că pe lângă cele peste 100 de apartamente care se construiesc acum în cartierul Dimitrie Cantemir, Primăria face demersuri pentru alte 200. O să băgăm mâna în foc atunci când le vom vedea în construcţie.

Oricum lista de aşteptare pentru un astfel de apartament este de circa 5.500 de persoane, potrivit managerului. Aşa că, dacă nu v-aţi înscris încă pe listă, speranţele dumneavoastră de a vă muta într-un astfel de apartament sunt relativ mici. Dacă s-ar da şi câte unul în fiecare zi, tot ar dura ani buni.

Citit 642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.