Mulţumirile unei mame

Mulţumirile unei mame
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Viaţa liberă” a publicat pe 31 august o scrisoare venită din partea doamnei Vasilica Simion: „Am ajuns la redacţie pentru a-mi spune problemele de care mă lovesc zi de zi, şi prin dumneavoastră poate voi fi ajutată cât de cât de oameni cu inimă mare şi cu frică de Dumnezeu”.

„Locuiesc într-o cameră cu soţul şi cei 6 copii ai mei, 8 persoane în total. Copiii mei sunt toţi şcolarizaţi şi mai am o fetiţă care împlineşte 4 ani anul acesta, care merge la grădiniţă. Copiii mei au vârstele între 4 şi 17 ani. Soţul meu lucrează la Administraţia Publică Galaţi, cu un salariu de 560 de lei pe lună, eu sunt bolnavă cu astm bronşic şi spasmofilie”.

„Dar, totuşi, trebuie să trăim cu speranţa, aşa cum şi eu trăiesc cu speranţa că poate mai există oameni oneşti, cu credinţă în Dumnezeu, care doresc să-mi întindă o mână de ajutor, pentru că nu mai facem faţă la toate necazurile care ni s-au adunat”.

„Copiii nu sunt îmbrăcaţi de şcoală, la stat am datorii, rechizite nu am posibilitatea să iau, şi nici încălţăminte. Bani pentru medicamentele mele nici nu poate fi vorba, aşa că pentru mine noaptea este zi. Dimineaţa mă scol şi mă uit la cât de frumoşi sunt şi mă rog la Dumnezeu. Oare ce le mai pun pe masă astăzi, Doamne? Acesta este traiul meu şi nici pe ei de la şcoală nu pot să-i reţin, că dacă ar fi aşa nu ar ajunge oameni buni în societate”.

Scrisoarea doamnei Simion nu a rămas fără răspuns. Câţiva cititori cu suflet au donat din puţinul lor pentru ca celor şase copii să le fie puţin mai bine.

După ce a intrat în posesia banilor, doamna Simion a mai trimis o scrisoare pe adresa redacţie. De data aceasta însă ea doreşte să mulţumească celor care au ajutat-o şi să ne mai povestească câte ceva din necazurile care o înconjoară.

„După ce scrisoarea mea a fost publicată, am fost sunată şi chemată la redacţie. Am rămas uimită când am aflat că s-au strâns nişte bănuţi pentru copii mei. Am ajuns la redacţie şi am ridicat de la casieria ziarului suma de 350 lei”.

„Vă scriu aceste rânduri pentru a le mulţumi persoanelor cu inimă mare care au sărit în ajutor pentru familia mea şi în mod special ziarului, pentru textul pe care l-a publicat. Am constatat că mai am ceva de învăţat de la viaţă”.

„Nu vă pot spune ce bucurie a fost în familia mea şi unul dintre copiii mei, cel mai mic, a început să-mi zică: «mămică, a venit Moş Neculai şi Crăciunul». Am intrat în cealaltă cameră şi am început să plâng, văzându-le bucuria pe faţă”.

„Draga mea redacţie, problema mea rămâne încă una foarte mare. Sufletul îmi este chinuit de acea datorie care am acumulat-o la stat, de 50 milioane de lei vechi. Încerc să nu las să se acumuleze şi mai mult.  Din toată sărăcia plătesc în fiecare lună câte 150 lei, 200 dacă am, după cum am spus, nu toată lumea trăieşte pe roz în zilele noastre. Aşa timpuri am prins, trebuie să ne descurcăm. Dar cum? Nu ştiu”.

„Deci, încă o dată, le mulţumesc pentru ajutorul acordat persoanelor de la care am primit o lecţie. Aş vrea să mulţumesc şi ziarului că prin el strigătul meu a fost ascultat la Galaţi.  Vă mulţumesc mult dragă redacţie „Viaţa liberă” - ziarul care luminează sufletul copiilor şi al familiilor în dificultate”, scrie doamna Simion.

Cine doreşte să-i ajute în continuare pe cei din familia Simion îi poate contacta la numărul de telefon 0752 93 14 12. Gălăţenii cu suflet mare ne pot contacta şi pe noi la redacţie. Doar împreună le putem oferi o mână de ajutor unor copii aflaţi în nevoie.

Citit 734 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.