Sterilizarea căţelului, o intervenţie sigură şi plătită de Primăria Galaţi

Sterilizarea căţelului, o intervenţie sigură şi plătită de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Aşa cum aţi putut afla deja în cadrul acestei rubrici, Legea 257/2013 vă obligă să sterilizaţi câinele, Primăria municipiului Galaţi vă ajută să o faceţi gratuit!

Beneficii mai mari decât riscuri

Aşa cum v-am explicat, sterilizarea câinilor este o operaţie de rutină, care aduce beneficii atât stăpânilor, cât şi sănătăţii patrupedelor. Intervenţia se realizează sub anestezie, animalul nu simte nimic, iar în câteva ore poate fi luat acasă. Conform medicilor veterinari, câinele are nevoie de câteva zile pentru a-şi reveni, timp în care este bine să ţineţi sub observaţie câteva aspecte: dacă incizia este inflamată, sângerează sau supurează, dacă e molatic, apatic şi nu mănâncă. Ideal ar fi să nu-i permiteţi să-şi lingă plaga, pentru a nu se inflama. În caz că animalul face temperatură, adresaţi-vă medicului veterinar.

Important este ca, după sterilizare, câinele să primească dieta alimentară indicată de medic pentru a evita creşterea în greutate. Nu mai puţin importantă este mişcarea zilnică. Câinele nu trebuie să fie hrănit excesiv, să se respecte în tocmai recomandările de dozaj ale fiecărui producător în parte!

Gratuit

Dacă nu aţi sterilizat, încă animalul, important este să ştiţi că Primăria municipiului Galaţi a reluat programul de sterilizare gratuită a patrupedelor de rasă comună şi metişi. Conform Primăriei, de aceasta facilitate pot beneficia toţi proprietarii de câini de rasă comună şi metişi care au domiciliul în municipiul Galaţi. La acest program sunt acceptaţi câinii care au vârsta de maxim 11 ani.

Pentru a beneficia, trebuie să completaţi o cerere-tipizată pe care să o depuneţi la Registratura Generala a municipiului Galaţi, de pe strada Domnească nr. 54, însoţită de următoarele documente, în copie: actul de identitate (BI sau CI) al proprietarului câinelui, carnetul de sănătate al căţelului şi codul unic al microcipului ataşat carnetului de sănătate. Ulterior, veţi primi un tichet-aviz, în baza căruia se vor putea programa la cabinetul medical veterinar Dr. Ştefan Mihaela-Veronica, situat pe strada Oltului nr. 43, la Blocul E 5, parter, telefon 0236477800.

Citit 2972 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2018 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.