Steagul UE nu a fost arborat, de Ziua Europei, la Galaţi!
Foto: Marius Negri

Steagul UE nu a fost arborat, de Ziua Europei, la Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Drapelul României, fluturând jerpelit în Piaţa Tricolorului din Grădina Publică, chiar „sub nasul” autorităţilor prezente la ceremonia organizată pentru a marca 9 Mai – sărbătoare cu triplă semnificaţie – Ziua Europei, Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste şi Ziua Independenţei. Steagul Uniunii Europene nu a fost arborat, în acest an, în Grădina Publică, deşi suntem ţară membră UE încă din anul 2007, iar în Piaţa Tricolorului au fost intonate Imnul de Stat al României şi cel al Uniunii Europene.

Autorităţile gălăţene au reuşit să se facă de râs, astăzi, la ceremonia organizată în Piaţa Tricolorului, întrucât au uitat să arboreze steagul Uniunii Europene, alături de tricolor, pe catargele din Grădina Publică. Asta în condiţiile în care manifestările dedicate Zilei de 9 Mai au debutat cu intonarea Imnului de Stat al României şi a Imnului Uniunii Europene. Mai mult, tricolorul arborat în Grădina Publică a fluturat jerpelit în bătaia vântului, fiind vizibil degradat de trecerea timpului şi intemperii. Ceea ce ar fi trebuit să reprezinte un moment de bucurie s-a transformat astfel într-un tablou jenant.

Manifestările dedicate Zilei de 9 Mai au debutat în jurul orei 10,00 şi s-au încheiat după aproximativ jumătate de oră, cu defilarea Gărzii de Onoare. Pe lângă cele două imnuri intonate, au fost evocate semnificaţiile zilei, a fost susţinut un minirecital al unor artişti ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Citit 3728 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.