Nesimţirea stăpânilor de câini, combătută cu AMENZI
Foto: Facebook

Nesimţirea stăpânilor de câini, combătută cu AMENZI
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Bun găsit dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea responsabilă a prietenilor necuvântători. Este firesc să vorbim despre responsabilitate, bun-simţ şi civilizaţie în contextul în care aleile, trotuarele, spaţiile verzi, parcurile sunt pline de excremente de câini… şi nu numai. Şi dacă de pe urma maidanezilor nu poate strânge decât Ecosal, stăpânii de câini ar trebui să ştie că au obligaţia de a aduna dejecţiile patrupedelor.

Au devenit virale pe Facebook imaginile revoltătoare în care, într-un parc din Micro 39, un câine de rasă îşi face nevoile în groapa de nisip a copiilor, chiar sub ochii indiferenţi ai stăpânului. Tocmai de aceea am încercat să aflăm ce puteţi face pentru a pedepsi un asemenea comportament. Conform datelor obţinute, Poliţia Locală ar putea încerca identificarea deţinătorului câinelui după fotografii, însă ar trebui să existe dovada că excrementele nu au fost adunate! Şi că poliţiştii locali pot interveni doar atunci când surprind în flagrant fapta. În acest moment, un stăpân poate fi sancţionat cu o amendă între 20 şi 100 de lei dacă nu strânge dejecţiile lăsate de animalul de companie.

Numai că, aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, Consiliul Local a aprobat un nou „Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi”, document care stabileşte clar obligaţiile şi răspunderile care revin autorităţilor locale, instituţiilor, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari/locatari, celorlalte persoane juridice, precum şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a oraşului. Deocamdată, forma lui finală nu a fost publicată pe portalul Primăriei, dar vă putem spune că în cazul stăpânilor care nu curăţă dejecţiile animalelor de companie amenda poate ajunge la 1.500 de lei!

Citit 12379 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2018 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.