Muzică şi poezie, în Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei (FOTO)

Muzică şi poezie, în Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei - Alifantis, Andrieş, Baniciu şi Vintilă" a fost pentru iubitorii muzicii folk precum o maşină a timpului, care ne-a purtat prin mai bine de 40 de ani de creaţie muzicală, poezie şi bucurie de a simţi artistul pe scenă, aproape de tine, el şi chitara lui fermecată. Aşa se face că pentru gălăţenii şi brăilenii iubitori de muzică folk toate drumurile au dus joi, 31 mai, la Sala Polivalentă "Danubius", la întâlnirea cu cei patru artişti şi cântecele lor minunate. Spectacolul a avut o picătură de emoţie în plus, dat fiind faptul că unul dintre corifei, Nicu Alifantis, este chiar din Brăila şi a ţinut ca de ziua lui să fie pe scena din oraşul natal. Muzica a fost darul lui pentru spectatori, aplauzele şi toată dragostea au fost răspunsul publicului pentru artist.

"Tandreţurile" muzicale cu care ne-au încântat cei patru au fost precum adierea unui parfum de primăvară, în care au fost sublimate cele mai alese acorduri ce puteau ieşi din strune de chitară. Nicu Alifantis ne-a încântat cu "Ploaie în luna lui marte", ne-a dus "într-un han, departe", în nostalgia lui "Rar" şi ne-a invitat în "Piaţa Romană". Mircea Baniciu a pus o notă de amintire cu o "Eşarfă în dar", dar a adus şi acordurile de "Tristeţi provinciale" şi "Vara la ţară". Mircea Vintilă ne-a purtat îl alte vremuri cu "Constantin şi Veronica", a luat-o duios pe "Strada Popa Nan", până ne-am întâlnit cu "Lordul John". Cu picătura lui de ironie, Alexandru Andrieş ne-a reamintit cam cum au stat cândva lucrurile cu planificarea victoriei de "La Rovine" şi caşcavalul văzut "La telejurnal", dar a pus şi o delicată notă romantică în "Dimineaţa devreme".

Cei patru corifei şi "tandreţurile" lor muzicale ne-au reamintit că muzica folk mizează pe emoţie, pe sinceritate, pe toate acele lucruri gingaşe care pleacă din inimă şi ne fac viaţa mai frumoasă. Altfel spus, muzica folk îmblânzeşte cotidianul şi-i dă armonie, sens şi poezie.

Citit 1894 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iunie 2018 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.